Požar gasilo 30 komšija

Slaviša Protić, iz Gornje Bukovice, kod Valjeva, u vatrenoj stihiji ostao bez imetka.

Valjevo. Valjevo vesti, vesti

Foto Branko Puzović

SVE što sam uspeo da skućim, godinama radeći najteže poljoprivredne poslove, plamen je progutao za manje od sat vremena. Šteta je procenjena na milion i po dinara. Ovo, u očajanju, kaže Slaviša Protić iz Gornje Bukovice kod Valjeva, ne odvajajući pogled sa gomile pepela. Kada je plamen izbio, Protići su u voćnjaku skupljali šljive.

– Dok sam stigao, plamen je već uveliko zahvatio krov – kaže Slaviša. – Jedva sam jedan automobil uspeo da isteram iz šupe, a preko drugog već je pala zapaljena greda, da sam u tom trenutku bio unutra, sigurno bih nastradao. Izgoreli su “golf”, traktor, presa, traktorski prekrupač, mešalica, sejalica, kompresor, čekrk, dve prskalice, silokombajn, prikolica…

Vatrogasci, koje su odmah pozvali, stigli su, kaže za oko sat vremena. U međuvremenu, tridesetak komšija kofama je gasilo plamen, koji je u jednom trenutku zapretio da zahvati kuću.

– Plinska boca, koja je eksplodirala, odletela je pedesetak metara dalje, u komšijsko dvorište. Sva sreća te je plamen odmah ugašen, jer bi vatrena stihija zahvatila obližnju šumu i posledice po selo bile bi katastrofalne – kaže Protić.

POMOĆ

– DOLAZILA je gradska komisija, rečeno mi je da mogu da očekujem pomoć u iznosu do desetog dela procenjene štete – kaže Protić. Uzrok požara još ne znam, ali ne isključujem mogućnost da je izbio kratak spoj na elektroinstalacijama “golfa” koji je izgoreo. Trud i muka moje porodice otišli su u nepovrat.

 

Branko Puzović ( Večernje novosti )

www.novosti.rs

Valjevo. Valjevo vesti, vesti

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.