Požar na gradskoj deponiji pod kontrolom!

Na “privremenoj” gradskoj deponiji danas je posle 15 časova izbio požar, koji ekipe na terenu drže pod kontrolom. U gašenju vatrene stihije učestvuju 4 vozila i 12 vatrogasaca Vatrogasno – spasilačke jedenice PU Valjevo. Angažovane su i tri cisterne  JKP “Vidrak”, kao i cisterna valjevkog “Vodovoda”. U međuvremenu u pomoć su pristigle su i vatrogasne ekipe iz Mionice. Nema opasnosti od širenja požara. Očekuje se da će gašenje trajati nekoliko časova.

Pozar-deponija-Valjevo-1

Foto: Dragan Rakić

Gusti crni dim sa gradske deponije, koja se nalazi u blizini zaobilaznog puta ka Užici u bukvalno se naslanja na reku Kolubaru, video se iz centra grada.

Pozar-deponija-Valjevo-3

Ksenija Badem Nenadović, direktorka JKP “Vidrak” rekla je da su uzrok požara visoke temperature i velike koncencenracije metana iz deponijskog otpada, kao i da je ovo uobičajeno za ovo doba godine.
Valjevo-Pozar-deponija-2
“Gradska deponija nalazi se na ovom mestu već 35 godina i ovde su formirani brojni slojevi i naslage, što dodatno otežava situaciju”, rekla je direktorka “Vidraka” Ksenija Badem na licu mesta u popodnevnim satima.
Na deponiju je po izbijanju požara došao i gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.
Nakon gašenja i stišavanja požara koje će, kako se prognozira desiti u večernjim satima, sledi zatrpavanje i posipanje zemljom, što je standardna procedura kada su ovakve situacije u pitanju.
Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.