Najnovije vesti

PREDSEDNIK NAJAVIO NOVA VELIKA POVEĆANJA PRIMANJA: Bitno je zadržati ljude u vojsci!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao sastanku na kome su se sumirali rezultati analize stanja funkcionalnih i operativnih sposobnosti Vojske Srbije.

Aleksandar Vučić

Sastanak je bio u Domu Garde “Topčider”, a na njemu su učestvovali ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović.

“U ovoj godini posebno ćemo obratiti pažnju na formu tzv. elektronskog ratovanja, kupićemo još bespilotnih letelica, ali ćemo se baviti i radarskim sistemima i ometanjima, i ofanzivnim i defanzivnim elektronskim ratovanjem. Ove godine biće veliko povećanje primanja za vojnike, podoficire i oficire. Želimo da pripadnike vojske Srbije što duže zadržimo u našim redovima, ali i da ona privuče što veći broj drugih ljudi. Kada vojska ne prati rast primanja u Srbiji, ne možete lako da zadržite ljude. Zadovoljan sam radom, angažmanom, moralom, energijom koju pokazuju. Naša vojska je faktor stabilnosti, očuvanja mira i faktor odvraćanja svakome ko bi želeo našu zemlju da napadne” rekao je predsednik.

On je podsetio i da je u toku rasprava o ponovom uvođenju obaveznog vojnog roka, ali i naveo kako pozitivne tako i negativne stvari koje bi to donelo:

“Biće još velikih ulaganja u našu vosku, otvorena je i tema vraćanja obaveznog vojnog roka. To ima svojih dobrih i loših strana, loše je što samo obezbeđivanje hrane košta preko 8 milijardi dinara, ali ima i svojih dobrih strana jer ćete popuniti neka garnizonska mesta koja su danas prazna, vratiti život u neke manje gradove po Srbiji. U nekoliko mesta ćemo napravtiti nove jedinice – Priboju, Loznici, Beloj crkvi, i u Negotinu, Pirotu i Surdulici već tokom ove godine”, zaključio je predsednik.

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.