Predstava “Nesrećna Kafina” na još dva festivala

Rađena u koprodukciji valjevskog Centra za kulturu i Šabačkog pozorišta, a prema motivima smešno žalosne igre Jovana Jovanovića Zmaja, profesionalna predstava za decu “Nesrećna kafina”, premijerno je odigrana pred valjevskom publikom pre skoro dve godine i već tada je najavljeno da nastaviti da živi na dva repertoara i da će učestvovati na dečjim pozorišnim festivalima. Nakon dosta uspeha u prethodnoj, novu sezonu “Nesrećna Kafina” počinje učešćem na još dva značajna festivala, saopštio je Cantar za kulturu Valjevo.

“Novu pozorišnu sezonu “Nesrećna Kafina” počela je 19. septembra. Tom izvođenju prisustvovao je, pored valjevskih osnovaca i selektor Festivala profesionalnih pozorišta za decu i mlade “Mali Joakim”. Na našu veliku radost, predstava je uvrštena u zvaničnu selekciju, zajedno sa predstavama pozorišta iz Kragujevca, Niša, Pirota, Novog Pazara, Kruševca i Lazarevca. Festival će se održati od 15 do 22. oktobra na sceni Užičkog pozorišta”, piše u saopštenju Centra za kulturu.

Dalje se navodi da je “Nesrećna Kafina” uvrštena i u zvaničan program Pozorišnog festivala za decu i malde “Festić”, koji će se održati krajem oktobra na sceni Dečjeg kulturnog centra Beograd. Pored učešća na festivalima, “Kafina” će biti odigrana u okviru ovogodišnje “Dečje nedelje” za sve valjevske predškolce i prvake, u ponedeljak, 1. oktobra, na Velikoj sceni Centra za kulturu Valjevo.

“Iako verujemo da će predstava još dugo biti na repertoaru, već sada možemo reći da je do sada u potpunosti opravdala očekivanja. Učesvovala je na tri festivala – u Aleksincu, Kruševcu i Smederevu, odigrana u okviru projekta “Krugovi” Šabačkog pozorišta, a reprizirana ukupno jedanaest puta. Verujemo da će u ovoj pozorišnoj sezoni nastaviti svoj život na scenama širom Srbije, jer je svojim kvalitetom svrstana u sam vrh najboljih dečjih predstava u protekloj sezoni”, navodi se u sasopštenju Centra za kulturu Valjevo.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.