Predstavnici ruskog grada Sočija posetili Valjevo

Predstavnici ruskog grada Sočija koje predvodi odbornik Jurij Nemcev i zamenik direktora Ruskog doma u Beogradu Vasilij Galaktionov sa svojim saradnicima bili su u poseti Skupštini Grada Valjeva. Goste iz Rusije primili su predsednik gradske Skupštine Milorad Ilić, sekretar Skupštine Đorđe Pavlović i najmlađi odbornik Miloš Kovačević.

“Između Srbije i Rusije kao i njihovih naroda postoje tradicionalne prijateljske veze, a takođe i političko rukovodstvo Srbije je posebno dobro sa predsednikom Putinom, koji je čest gost naše zemlje. Bilo bi dobro da sa jednim ruskim gradom uspostavimo prijateljsku saradnju, možda prvo u turističkom smislu i stoga mi je posebno drago što ste raspoloženi baš za naš grad. Najbrža bi bila turistička saradnja za početak, a ono što je zanimljivo u toj ponudi su srpski manastiri i crkve” rekao je predsednik Skupštine Grada Valjeva Milorad Ilić.

Soči je grad u Rusiji u Krasnodarskom kraju, a nalazi se na obali Crnog mora i jedno je od omiljenih letovališta u Rusiji. Blizu je granica sa Gruzijom i grad je zimskih Olimpijskih igara 2014. godine.

Srbija je izuzetna turistička destinacija i ima veliki potencijal i bilo bi dobro da se uspostavi saradnja i izgrade mostovi prijateljstva između gradova Sočija i Valjeva, rečeno je tokom današnjeg razgovora.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.