Prekid naplate parkiranja, ogrničen rad trafika, zanatskih radnji…

Na današnjoj sednici, Štab za vanredne situacije grada Valjeva doneo je odluke da se ograniči rad trafika, poljoprivrednih i veterinarskih apoteka, šalterske prodaje, dostave i preuzimanja hrane po kućama, zanatskih radnji za vreme trajanja vanrednog stanja. Takođe je naloženo da se prekine naplata parkiranja osim korisnicima pretplatnih karti, zatim da se građani koji su došli iz inostranstva,  a koji nemaju rešenje o kućnoj izolaciji, obavezno jave epidemiologu valjevskog  Zavod za javno zdravlje, kao i da građanikoriste dostupna lična zaštitna sredstva do prispeća propisanih.

ZAKLJUČCI SA SEDNICE ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE ODRŽANE 19.MARTA: 

1. Ograničava se rad trafika, poljoprivrednih i veterinarskih apoteka za vreme trajanja vanrednog stanja na vreme od 6.00 do 19.00 časova.

2. Ograničava se rad šalterske prodaje, dostave i preuzimanja hrane po kućama za vreme trajanja vanrednog stanja, na vreme od 6.00 do 16.00 časova. U okviru propisanog radnog vremena, delatnost se može vršiti isključivo uz upotrebu propisane zaštitene opreme.

3. Ograničava se rad zanatskih radnji za vreme trajanja vanrednog stanja, na vreme od 8.00 do 19.00 časova. Pod pojmom zanatske radnje ne podrazumevaju se frizerski i kozmetički saloni, kojima je ranije naložen prekid rada.

4. Nalaže se JKP „Vidrak“ Valjevo da za vreme trajanja vanrednog stanja prekine sa naplatom parkiranja na opštim parkiralištima, izuzev korisnicima pretplatnih karti.

5. Nalaže se građanima koji su nedavno boravili u inostranstvu, a nemaju rešenje o kućnoj izolaciji, da se obavezno jave epidemiologu u Zavod za javno zdravlje radi daljeg postupanja.

6. Nalaže se građanima da koriste dostupna lična zaštitna sredstva do prispeća propisanih.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.