Premijera predstave za decu ,,Nesrećna Kafina”‘

Po motivima smešno žalosne igre Jovana Jovanovića Zmaja, Centar za kulturu pripremio je predstavu za decu ,,Nesrećna Kafina”, čija je premijera zakazana za sredu, 15. novembra, u 18 časova na Velikoj sceni Centra za kulturu.

Želja Centra za kulturu i tima koji je organizovao predstavu bila je da najmlađoj publici priušti pozorišni užitak sačinjen iz ljubavi i iskrene želje da uživaju gledajući bajku o sreći i sreći u nesreći sa srećnim završetkom na dvoru kralja Ritibimritibimritibimslava, u ne tako dalekom kraljevstvu LulupululupululupululuPuniji.

“Želju i dugogodišnju inicijativu za formiranjem profesionalnog pozorišta u Valjevu, podržao je Grad Valjevo. Iako traganje za održivim i najboljim modelom budućeg pozorišta još uvek nije okončano, nadamo se da će  ,,Nesrećna Kafina” označiti početak razvoja dečje profesionalne scene, ali i razvoja pozorišne produkcije uopšte. Ova predstava okupila je pozorišnike, čiju okosnicu čine valjevski glumci, reditelj, scenograf, muzičari, ali i saradnike van našeg grada. Oslonac i mogućnost da učestvujemo na brojnim festivalima za decu, pružilo nam je Šabačko pozorištem, pa je predstava i realizovana u koprodukciji upravo sa Šabačkim pozorištem”, kaže urednik programa Centra za kulturu Angelina Lukić.

Režiju i dramatizaciju potpisuje Nebojša Savić, koji kaže da je predstava “Nesrećna Kafina” predstava o sreći, o sreći u nesreći, sa srećnim završetkom, kao kada vam život da puno limun, a vi napravite limunadu, kao pogled kroz ružičaste naočare.

“Naša priča se odvija na dvoru. Na srednjovekovnim dvorovima samo je dvorska luda mogla kralju da kaže istinu bez posledica, da ga zabavlja bez dlake na jeziku, privatni “stend up” komičar, ali ne i da oženi princezu. U pozorištu je i to čudo moguće, ako koristite ružičaste naočare”, kaže reditelj Nebojša Savić.

U predstavi igraju Angelina Lukić (dobra vila Radmila), Maja Lukić (princeza Kafina), Branko Antonić (kralj Ritibimslav), Stefan Trifunović (dvorska luda), Strahinja Barović (razbojnik i Kupidon).

Premijera u Šabačkom pozorištu biće odigrana u petak, 24. novembra, u 18 časova.

 

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.