PREOKRET? Grci OTVORILI granice za srpske turiste

Vlada Grčke donela je odluku kasno večeras da dozvoli prelazak granice za državljane Srbije između Bugarske i Grčke.

“Posle celodnevnih razgovora sa zvaničnicima Grčke, obavestili su me večeras da će početi da puštaju naše građane preko bugarsko-grčke granice”, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić za “Blic”.

On je rekao da će Grčke vlasti da puštaju srpske državljane koji su trenutno na granici. “Sutra tokom dana biće doneta zvanična odluka da je granica otvorena za sve srpske turiste. Za sada će odluka da se odnosi na granicu sa Bugarskom i još nije prelomljeno oko prelaza sa Severnom Makedonijom. Nadam se da će uskoro biti dozvoljen i prelaz iz Severne Makedonije”, rekao je Dačić. Tako je okončana celodnevna drama i golgota srpskih turista koji su satima čekali da uđu u Grčku.

Kako “Novosti” saznaju naši turisti polako prelaze granični prelaz i kreću se ka letovalištima a Vlada Srbije bi navodno  trebalo sutra u toku dana da dobije papir koji bi garantovao svim Srbima da prelaze granicu između Bugarske i Grčke.

Podsećamo – turističkim agencijama je pre nekoliko sati stiglo saopštenje u kojem se navodi da Grčka mora da poštuje odluke EU i, samim tim, ne dozvoli srpskih turistima ulazak u zemlju do početka jula zbog epidemiološke situacije vezane za korona virus.

 

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.