Prepoznaj umetnost!

Grupa za društvene nauke Društva istraživača “Vladimir Mandić – Manda”, u okviru realizacije svog projekta “Prepoznaj umetost!”, organizuje dvodnevne aktivnosti 8. i 9. novembra, u Art holu Centra za kulturu Valjevu. Orgaizatori ističu da je cilj ovog projekta, koji je podržan na konkursu za omladinske volonterske akcije “Šta nam teško, da se podrže mladi umetnici Valjeva i da im se pruži još jednu manifestaciju u okviru koje mogu da predstave svoje stvaralaštvo, budu primećeni i da uvide da svojim talentom i trudom umnogome doprinose svojoj zajednici.

Članice Grupe za društvene nauke Društva istraživača “Vladimir Mandić -Manda” Valjevo

U petak, 8. novembra, na programu su radionica crtanja i slikanja za valjevske najmlađe i najkreativnije osnovce, zatim otvorena diskusija između članova Grupe, učesnika programa i zainteresovanih gostiju o umetnosti i njenom značaju za svakoga od prisutnih, a kao centralni događaj biće otvaranje izložba literarnih i likovnih radova srednjoškolaca i studenata iz Valjeva. Subota, 9. novembar, rezervisana je za muzičko-scensko veče, koje počinje u 19 časova.

“Grupa za društvene nauke Društva istraživača “Vladimir Mandić – Manda” već pet godina okuplja mlade, zainteresovane za ovo područje nauke i učestvovanje u kulturnom životu našeg grada. Sada imamo priliku da realizujemo projekat koji smo poslali na “Šta nam teško” konkurs za omladinske volonterske akcije širom naše zemlje organizovan od strane Mladih istraživača Srbije, a koji finansira Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa brojnim sponzorima, među kojima su Pokret gorana Vojvodine, CeGraD iz Obrenovca, Narodni parlament iz Leskovca i drugi”, kaže Milica Lukić ispred Grupe za društvene nauke Društva istraživača “Vladimir Mandić – Manda”.

Sastanak Grupe za društvene nauke Društva istraživača “Vladimir Mandić -Manda” Valjevo

Kako Milica Lukić ističe, članovi Grupa za društvene nauke Društva istraživača “Vladimir Mandić – Manda” ovom akcijom nastoje da spoje Društvo istraživača, Centar za kulturu Valjevo, osnovne i srednje škole, ali žele da pozovu i sve druge zainteresovane sugrađane da te dve večeri provedu sa njima i pruže podršku mladim i talentovanim umetnicima.

“Ovo je lepa prilika da se istakne da mlađe generacije čine mnogo više od provođenja vremena na društvenim mrežama. Razvoju kulture, onakve kakva ona treba da bude u gradu koji odiše talentom i značajem, doprinećemo samo ako se svi priključimo, poklonimo malo svog vremena i učinimo nešto lepo jedni za druge”, poručuje Milica Lukić, članica Grupe za društvene nauke Druptva istraživača “Vladimir Mandić – Manda”

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

One comment

  1. Bravo deco!!! Vi ste naša nada!