Prestižna nagrada na Međunarodnom sajmu nameštaja za kolekciju valjevske firme Animo i njenih dizajnera

Mlada valjevska dizajnerka nameštaja Anica Andrić (28) i Milan Karišik (30) iz Beograda dobitnicu su prestižne nagrade “Zlatni ključ” u kategoriji OUTDOOR NAMEŠTAJ na 56. Međunarodnom sajmu nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, koji se sutra završava u Beogradu. Oni su dizajnirali kolekciju nameštaja za spoljnu upotrebu Totem, kao i komletan brend pod nazivom Garda, sa kojim se prvi put na sajmu predstavila valjevska firma Animo.

Mladi dizajnerski tim Anica Andrić iz Valjeva i Milan Karišik iz Beograda, dobitnici prestižne nagrade “Zlatni ključ”

“Zlatni ključ” najprestižnija je nagrada koja se za dizajn nameštaja može dobiti u Srbiji, a mladim dizajnerima je ovo priznanje ne samo fantastična stavka u biografiji i referenca, več i motivacija za predstavljanje na narednim sajmovima i osvajanje novih nagrada.

Firma Animo i dizajneri brenda Garda na 56. Međunarodnom sajmu nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije

“Stvarno nisam očekivala nagradu s obzirom na to da prvi put izlažemo. Milan Karišik i ja smo zajedno studirali u Milanu, radili u Milanu i timski smo zajedno sa valjevskom firmom Animo napravili dizajn brenda Garda. Ideja nam je bila da napravimo nameštaj koji će biti dovoljno udoban, stabilan i otporan na uslove, da može da se koristi za kafiće, barove i restorane”, kaže za Valjevska posla mlada dizajnerka nameštaja Anica Andrić, naša sugrađanka, koja se školovala na Politecnico di Milano, najprestižnijoj školi za dizajn u Italiji.

Pobednički “outdoor” nameštaj već je u prodaji i može se kupiti i u Valjevu. Anica nam kaže da za stolice već dobijaju upite i da su trenutno u pregovorima sa nekim salonima u Beogradu, gde će se ovaj komad nameštaja prodavati.  U paleti boja kolekcije stolica za spoljnu namenu preovlađuju uglavnom pastelne boje, među kojima je i “neo mint”, koja je izabrana za boju 2020. godine.

Sa štanda firme Animo na 56. Međunarodnom sajmu nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije u Beogradu

“Pobedničke” outdoor stolice iz kolekcije Totem, brenda Garda by Animo

Već u aprilu mesecu naredne godine, valjevska dizajnerka nameštaja Anica Andrić i njen životni i dizajn partner Milan Karišik učestvuju na “Salone del Mobile” u Milanu. Želimo im puno uspeha u njihovoj kreativnosti i pregršt nagrada na koje ćemo mi valjevci posebno biti ponosni. Već jesmo!

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.