Preventivni pregledi za kolektive

Od sredine septembra do danas Dom zdravlja Valjevo sproveo je besplatne preventivne sistematske preglede za kolektive Valjevske gimnazije, Osnovne škole „Milovan Glišić“ iz Valjeva, OŠ „Milovan Glišić“ iz Valjevske Kamenice i OŠ „Sveti Sava“ iz Popučaka. Akcija se, na inicijativu Službe polivalentne patronaže, sprovodi već tri godine i daje odlične rezultate.

Neki školski kolektivi koriste priliku da jednom godišnje obave ovakve kontrole zdravlja. Pregledi su, po utvrđenom planu, uvek subotom u prostorijama Doma zdravlja. Ove subote prekontrolisano je zdravlje 20 zaposlenih iz Osnovne škole„Sveti Sava“ iz Popučaka. Služba polivalentne patronaže izmerila im je nivo šećera, holesterola i triglicerida, telesnu masu i visinu, izračunala “bodimas” indeks, uz popunjavanje preventivne karte. Svi su prošli pregled specijaliste opšte medicine, uz kontrolu pluća i krvnog pritiska, zatim ultrazvuk stomaka, a žene i pregled u Ginekološkoj službi. Pojedinci sa parametrima ili zdravstvenim pokazateljima koji odstupaju od dozvoljenih posavetovani su da se obrate svom izabranom lekaru, urade dodatne biohemijske analize, ili budu upućeni kod specijaliste.

Zbog predstojećih praznika sledi pauza sa kolektivnim pregledima do kraja janura meseca.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.