Prijatelji sa Pinokijevcima …

Neobično pre podne za nase Pinokijevce bilo je ovog vedrog petka, četvrtog dana meseca maja. U našem veselom dvorištu iščekujuci dolazak koji je za njih predstavljao iznenađenje, strpljivo su čekali. U goste su nam došli prijatelji Zoran Jesic i Snezana Jesic, iz Zavoda za unapređenje vaspitanja i obrazovanja. Održali su jako inspirativne radionice sa decom iz starije grupe, i IJ PU „Milica Nozica“, predškolske grupe Kreativne radionice Pinokio Valjevo.
Radionice su jako lepo osmišljene, interaktivnog karaktera kroz koju je izvršeno kreativno predstavljanje kratkih priča, sa osnovnim ciljem uvođenja dece u svet čitanja. Decu su u priče uvodile lutke što se pokazalo kao sjajan pristup. Deca su otvoreno pristupila daljem toku radionice i uzela aktivno učešće kroz dramatizaciju pročitanih tekstova.
Na ovaj specifičan način autori Snezana i Zoran Jesic predstavili su svoju knjigu:“Kratke priče za vežbanje čitanja sa razumevanjem“, što predstavlja vodič za vaspitače, učitelje i roditelje u procesu uvođenja dece u svet čitanja.
Šaljemo vam niz fotografija koje će bliže opisati atmosferu sa današnje kreativna radionica.
Najlepši pozdrav!

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.