Prijem za karatiste Kluba 014 Valjevo

Mlade karatiste Kluba 014 Valjevo i njihovog predsednika Vladana Živanovića, danas su ugostili gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i član Gradskog veća zadužen za sport Vladimir Mišković.
Prijem-karatista-3
Ovaj prijem je upriličen povodom odličnih rezultata koje je klub postigao u poslednje vreme, a kruna je bila prošlonedeljni nastup u Obrenovcu. Na 32. Karate turniru „Trofej Obrenovca“, koji je održan u subotu, 3. decembra nastupilo je preko 70 klubova sa oko 500 takmičara u raznim uzrasnim kategorijama, a među njima je 19 takmičara Kluba 014 Valjevo, koji su osvojili 17 medalja.
Prijem-karatista-2
Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je čestitao mladim karatistima na dosadašnjim dostignućima i poželeo im puno uspeha na budućim takmičenjima. Grad Valjevo će naredne godine izdvojiti još više novca za sport nego do sada – 97 miliona dinara i još tri miliona za školski sport, što će klubovima omogućiti bolje uslove za rad i takmičenja, poručili su predstavnici Grada.
Mladi valjevski karatisti Sara Nešić i Lazar Pavlović osvojili su zlato, Iva Filipović, Jovana Marković, Anđela Sekulić, Đorđe Mitrović, Despot Smiljanić, Jovana Milovanović, Iva Krsmanović i Bogdan Pavlović osvojili su srebrne medalje, dok su Ksenija Kosić, Aleksa Matijević, Uroš Divnić, Lana Pavlović u svojim kategorijama kata osvojili su bronzanu medalju na turniru u Obrenovcu.
U kategoriji borbi Danica Milivojević, Anja Nikolić i Lena Aćimović osvojili su bronzane medalje. U kategoriji borbi nastupili su i Anđela Mitrović i Luka Goloskoković koji su u veoma jakoj konkurenciji pružili svoj maksimum.
Klub broji između 50 i 80 članova, sa kojima radi kvalitetan trenerski tim: Marina Goloskoković, Predrag Branković, Milan Lepojević. Okosnicu kluba čine devojčice, kojih je 70% u odnosu na dečake.
Klub treninge organizuje u Domu sporta „General Svetomir Đukić“, u Valjevskoj gimnaziji, a finiš uvežbavanja sprovode u prostorijama CZNTK „Abrašević“. Klub ima velike planove za narednu godinu. Očekivanja su da će bar tri takmičara nastupiti na Balkanskom, a najmanje jedan takmičar na Evropskom prvenstvu u karateu. Registrovanih takmičara je 31, što je u rangu mnogo većih karate klubova u Srbiji, poručili su iz Kluba 014 Valjevo na današnjem prijemu kod gradonačelnika Valjeva.
Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.