Prijem za najbolje đake Valjeva

Tradicionalni prijem za najbolje učenike valjevskih osnovnih i srednjih škola danas je, u Centru za kulturu Valjeva, organizovao gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

Ove godine je 147 učenika, nosilaca diplome „Vuk Karadžić“ i đaka generacije od gradonačelnika i njegovih pomoćnika Saše Simića, Miroslava Pimića i Nikole Radojičića nagrađeno prigodnom knjigom.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je pozdravio najbolje učenike grada Valjeva, njihove roditelje,  nastavnike, profesore i direktore škola.

„Svake godine se vidi ko je najbolji u generaciji, ko je imao snage, volje i ambicije da ima sve petice. I ja sam bio „vukovac“ u osnovnoj školi, ali zbog jedne četvorke u srednjoj školi, nisam imao tu privilegiju. Biti „vukovac“ ne znači samo imati sve petice i biti odličan, nego znači da ste naučili da učite, da ste odvojili bitno od nebitnog, da ste savladali i one delove gradiva koje možda neki smatraju da nisu važni. Vi ste upravo pokazali da ste svojim radom i znanjem zaslužili da budete najbolji u generaciji. Najlepše doba je pred vama, prva takmičenja, prve ljubavi, lepa prijateljstva. One koji krenu na fakultet čeka mnogo veći i ozbiljniji rad, ali svakako najlepši period života je pred vama. Svi mi, stariji, uvek žalimo za tim periodom života i vraćamo se u mladost, prebirajući uspomene iz đačkih i studentskih dana. Zato učite i živite punim životom i verujte da ste vi baš ti koji treba da pokrenu ovu zemlju“, rekao je gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović na prijemu za „vukovce“ u školskoj 2016/2017. godini.

Od 147 „vukovaca“, u osnovnim školama je 112, a u srednjim školama 35 učenika.

Osnovne škole:

Prva osnovna škola – 18 učenika

OŠ „Vladika Nikolaj Velimirović“ – 4 učenika

OŠ „Andra Savčić“ – 15 učenika

OŠ „Nada Purić“ – 8 učenika

OŠ „Sestre Ilić“ – 14 učenika

OŠ „Milovan Glišić“ – 22 učenika

OŠ „Desanka Maksimović“  -12 učenika

Valjevska gimnazija –  odeljenje za obdarene u matematici – 5 učenika

OŠ „Miloš Marković“ Leskovice  – 1 učenik

OŠ „Ilija Birčanin“ Stave – 1 učenik

OŠ „Dragoljub Ilić“ Dračić – 2 učenika

OŠ „Stevan Filipović“ Divci – 2 učenika

OŠ „Zdravko Jovanović“ Poćuta – 2 učenika

OŠ „Sveti Sava“ Popučke – 1 učenik

OŠ „Prota Mateja Nenadović“ Brankovina- 2 učenika

OŠ „Milovan Glišić“ Valjevska Kamenica – 3 učenika

Srednje škole:

Tehnička škola – 1 učenik

Ekonomska škola – 1 učenik

Valjevska gimnazija – 9 učenika

Poljoprivredna škola – 9 učenika

Medicinska škola – 13 učenika

Muzička škola – 2 učenika

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.