Prijem za šampionski Metalac

U Gradskoj kuči priređen je svečani prijem za BK Metalac, koji je osvojio šampionsku titulu u nedavno završenoj Bokserskoj ligi Srbije. Bokserima Metalca i članovim uprave kluba, najveći uspeh valjevskog boksa i ponosno zvanje ekipnog i pojedinačnog prvaka države čestitali su predsednik Skupštine grada Milorad Ilić, zamenik gradonačelnika dr Zoran Živković i član Gradskog veća prof. dr Miroljub Ivanović.

Prijem za šampiona države BK Metalac u Gradskoj kući u Valjevu

BK Metalac važi za klub sa bogatom tradicijom, a svoje velike uspehe beležio je i za vreme stare Jugoslavije. Klub sa istorijom preko 90 godina dosanjao je svoj san i dugo očekivana kruna najvećeg trijumfa valjevskih boksera stigla je u nedavno završenoj sezoni bokserske elite Srbije. Kao ekipni prvaci države, bokseri Metalca ostvarili su ukupno 61 pobedu tokom, dok su se u pojedinačnom takmičenju u Prokuplju Valjevci okitili sa 4 zlatne i po jednom srebrnom i bronzanom medaljom.

Zlatne medalje osvojili su Dušan Janjić (perolaka), Nemanja Gavrilović (laka), Damjan Grmuša (velter) i Milosav Savić (polusrednja), dok je Saša Milovac (srednja) osvojio srebrnu, a bronzanu medalju Nikola Živanović (polusrednja). Za tim Metalca su se u ringu borili još Aleksa Marković (srednja), Geard Ajetović (poluteška) i Petar Mauković (teška kategorija). Superteškap Milutin Savić nije nastupao na pojedinačnom prvenstvu države održanom u Prokuplju, ali valja spomenuti da je itekako bio važna karika u osvajanju titule ekipnog šampona države.

Sa izborne Skupštine BK Metalac

Juče je održana Skupština BK Metalac na kojoj je izabrano novo rukvodstvo. Novi predsednik UO kluba je Dragan Vićentić, a sekretar Miloš Tankosić. Za predsednika Skupštine kluba izabran je Aleksandar Mijailović, za sekretara Skupštine Milovan Patijarević. Za počasnog predsednika BK Metalac postavljen je Slobodan Lazič Cimer, Zarija Andrić ostaje šef stručnog štaba, a Ante Tadić biće direktor Omladinske škole boksa, koja ima za cilj da se proširi i na susedne opštine Kolubarskog okruga.

Članovi nove uprave BK Metalac

Pored toga, BK Metalac, u stilu velikih klubova sa bogatom tradicijom, izabrao je svojih prvih 5 zvezda, koji se smatraju ne samo najuspešnijim bokserima Metalca, već i legendama valjevskog i jugoslovenskog boksa. Tih 5 zvezda su Dragan Tomašević, Slobodan Lazić Cimer, Zvonko Stefanović, Milivoje Marić i Živorad Jelisijević.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.