Priredbe za 8.mart svih vaspitnih grupa u vrtiću Pinokio

„Kada dete ljubav želi iz srca rečima preneti, tada se najlepše osmehne i zamisli, zamisli zračak sunca, zračak koji beskrajno sjaji, isijava iz maminog srca, najlepši izrazi ljubavi tada će poteći, iskreni, kakve samo dete o svojoj majci može izreći“.

Organizovanje proslave za za Dan žena u vrtiću podrazumeva dosta priprema koje proslavi prethode. Praviljenje poklona za majke, dekoracija ambijenta, uvežbavanje plesnih koreografija, recitacija, horskih numera, predstava, osmišljavanje i izrada kostima, ukrasa, jesu aktivnosti u kojima deca istinski uživaju. Iza toga stoji rad i predanost vaspitača koji svakodnevno teže izuzetnosti u svakom pogledu razvoja deteta. Još lepše je kada je krajnji proizvod nasmejano dečije lice i zadovoljni roditelji.

Vredni, talentovani mališani koji pohađaju Kreativnu radionicu Pinokio, u okviru kojih su i dve grupe pripremnog predškolskog programa IJ PU „Milica Nožica“ proslavili su Internacionalni dan žena i upriličili svojim najdražim damama priredbu povodom Osmog marta.

Na pozorišnoj sceni u vrtiću, deca sa svojim vaspitačima predškolskih grupa, Vesnom Lazić, Tamarom Raičević, Suzanom Jakovljević i Mirjanom Živanović, vaspitačima srednje i straije grupe Ružicom Aleksić i Marijom Andrić, vaspitačima mlađe grupe Vericom Polić i Violetom Jovanović, ugostili su svoje drage dame i po kog gospodina i prikazali su interesantan program kojim su želeli da ozare lica svojim mamama, bakama, tetkama i ostalim veličanstvenim, njima bliskim damama koje su im ključni oslonac u odrastanju.

U tome su i uspeli! Nežnim rečima sa snažnom porukom, dostojanstveno izgovarajući, prenoseći najlepše emocije, deca su svojim najvoljenijim damama izmemila osmeh, po koju suzu radosnicu, ponos! Velika sreća množila se svakim korakom, pokretom, pesmom!

Nizale su se pesme zahvalnosti. Predškolska grupa 1 imala je veoma upečatljiv i kreativan nastup sa numerama koje bismo istakli: plesna koreografija “Sve što raste htelo bi da raste“, horska pesma „Cveće majci“, koreografija „Moja mama divno priča“ i predstava ” Mamin poklon”. Rame uz rame, pokazali su se i deca iz predškolske grupe 2 numerama: plesna koreografija “Božuri“, horskom pesmom „Mame su prave dame“, duhovite numere:“Eno ide moja baka“ i plesnom koreografijom „Moja baka pleše „rok ‘n’ rol“, i (akapela pevanje), „Mama hvala ti za sve“.

Predškolci Pinokijevci izvedenim numerama uputili su zahvalnost za sve svakodnevene, naizgled, sitnice koje majke za njih čine, za dane radosti i ljubavi takve, kakvu samo majke pružiti mogu. Posle programa mame su na panou mogle da pročitaju iskaze svoje dece što im je bilo izuzetno simpatično, zatim su se slikali u cvetnom, veselom ramu i ovekovečili ove blistave momente radosti fotografijama.

Deca starije i srednje vaspitne grupe izvela su sjajne, slatke i šarmante numere od kojih bismo istakli: horsko pevanje: “Mame su prave dame“, i „Pesma za naše mame“, dok je plesno izvođenje uz pevanje pesme „Biserno srce“, prisutne dame oduševilo. Najmlađi Pinokijevci su svoje mame obradovali najslađim izvođenjem recitacija i muzičkih numera: „Kada se mamica smeje“, „Pesma za naše mame“ i „Najlepša mama na svetu“, kojima su pokazali šta sve mogu, znaju i umeju, što je istinski zadivljujuće!

Nakon ugodnog programa deca su mamama uručila kreativne poklone. Našim najdražim, jedinstvenim, neponovljivim, veličanstvenim damama želimo srećan praznik žena! Hvala vam za ljubav, za podršku, hvala za sve!
Pored radosti ovog lepog dana i neponovljivog događaja sa vama delimo i fotografije koje o tome svedoče!

Najlepši pinokijevski pozdrav!
Kreativni tim Pinokio

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.