Priveden u policiju jedan od glavnih aktivista valjevskog Lokalnog fronta

Pripadnici valjevske policije priveli su sinoć Đ.P. (1983), jednog od glavnih aktivista Udruženja Lokalni front Va. Policija je, kako nezvanično saznaju Valjevska posla, prilikom pregleda kod Đ.P. pronašla više tableta koje se koriste za ublažavanje apstinencijalne krize i lečenje zavisnosti od opijata.

Valjevo

Prema nezvaničnim informacijama, kod Đ.P. je pronađeno 7 tableta “Buprenorfina”, koji se koristi u kliničkoj praksi lečenja bolesti zavisnosti. Đ.P. nije zadržan niti se nalazi u pritvoru. Protiv njega će, u redovnoj proceduri, biti podignuta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Lek “Buprenorfin”, koji lekari u manjim količinama prepisuju za tretman opijatskih zavisnosti, u narko-slengu je poznatiji kao “Bup”. Često se zloupotrebaljava i koristi kao narkotik. Jako je opasan i dovodi do još veće zavisnosti ukoliko se koristi nepravilno i u većim količinama.

 

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.