Priznanja za medicinske sestre i tehničare u Domu zdravlja

Prigodnim programom i uručenjem nagrada medicinskim sestrama i tehničarima koji su se u proteklih godinu dana istakli u radu, u Domu zdravlja Valjevo tradicionalno je obeležen Međunarodni dan sestrinstva. Dan sestrinstva se u celom svetu obeležava 12. maja, na dan rođenja Engleskinje Florens Najtingejl, začetnice modernog sestrinstva kao priznate profesije. Zaposlenima su se obratili direktor dr Zaven Der Hazarjan i glavna sestra Gordana Simić. Direktor Der Hazarjan je, između ostalog, istakao da nijedna medicinska služba ne bi mogla funkcionisati bez medicinskih sestara te i da su one upravo one koje prve prilaze pacijentu. Glavna sestra Gordana Simić kolegama je uputila značajne poruke, istićući da da samo stručna i edukovana sestra može pravilno odgovoriti na sve zahteve profesije, a kod sebe stvoriti osećanje stručne i socijalne sigurnosti.

U kulturno-umetničkom programu su učestvovale učenici Medicinske škole sa sestrinskom zakletvom i podsećanjem na čuvene naše i svetske medicinske sestre, talentovane flautistkinje Muzičke škole „Živorad Grbić i omladinski ansambl KUD „Đerdan“ sa „Igrama iz Dragačeva“.

Nagradjeni sa glavnim sestrama i tehnicarima_resize

Povodom Dana sestrinstva knjigama su nagrađeni:

Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih: Opšta medicina – Slobodanka Spasojević i Vera Stepanović, Medicina rada – Zorica Blagojević
Služba polivalentne patronaže: Branka Pantelić
Služba za zdravstvenu zaštitu dece: Školski dispanzer – Ljiljana D. Andrić, Dečji dispanzer – Ljiljana M. Andrić
Služba za kućno lečenje i negu: Gordana Pantelić
Služba za zdravstvenu zaštitu žena: Vera Marković
Služba za hitnu medicinsku pomoć: Vladan Davidović
Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu: Jela Babić
Služba za zdravstvenu zaštitu žena: Vera Marković
Služba socijalne medicine sa informatikom: Aleksandar Matić

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.