Proglašeni pobednici VIPOS-ovog Festivala studentskih radova

Na tradicionalnom 14. po redu Festivalu studentskih radova Visoke poslovne škole strukovnih studija, proglašeni su pobednici u kategoriji Poslovne ekonomije i Poslovne informatike. U prvoj kategoriji, u kojoj se takmičilo 10 stručnih radova, žiri je za najbolji proglasio rad pod nazivom „Kompostiranje“, čiji je autor Milena Tomić, studentkinja Visoke poslovno-tehničke škole Užice. U kategoriji Poslovna informatika, u konkurenciji pet radova, za žiri je najbolji bio rad „Sistem za izradu fiskalne kase na primeru kafića“, studentkinje VIPOS-a Aleksandre Pavlović.

Festival studentskih radova nagradjene Milena Tomic i Aleksandra Pavlovic

Nagrađene Milena Tomić i Aleksandra Pavlovićc

Ovogodišnji VIPOS-ov Festival tradicionalno je počeo otvaranjem izložbe hobija i umetničkog stvaralaštva studenata, na kojem su predstavljeni radovi iz oblasti slikarstva i digitalne umetnosti naših, ali i studenata Visoke poslovno-tehničke škole iz Užica, koja je bila gost Festivala studentskih radova.

U takmičarskom delu, žiri je kao i svaki put do sada ocenjivao radove prema nekoliko kriterijuma: kvalitet, aktuelnost, praktičnost odnosno primenljivost rada, način izlaganja i kvalitet prezentacije. Pobednice u obe takmičarske kategorije, Milena Tomić iz Užica i Aleksandra Pavlović iz Valjeva, nagrađene su sa po 10.000 dinara, dok su svi ostali učesnici Festivala, kako u takmičarskom tako i u delu hobija, nagrađeni knjigama i poklonima prijatelja i donatora Festivala.

Festival studentskih radova svi ucesnici

Tokom Festivala, održana su i dva zanimljiva predavanja: predstavnici StartIt-a govorili su o tome kako je njihov centar osnovan u Valjevu, dok su predstavnici „Crater studija“ iz Beograda predstavili vizuelne efekte kao profesiju budućnosti. Nagradu „Carter studija“, besplatnu obuku za jedan od njihovih programa, dobila je naša studentkinja Nevena Simić.

Festival je u umetničkom programu ulepšala i svojim nastupom Anica Mićić, uspešna flautistkinja, učenica šestog razreda srednje muzičke škole “Živorad Grbić”, dobitnik mnogobrojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Za sve učesnike takođe je organizovana i poseta Modernoj galeriji i upoznavanje sa fantastičnom izložbom dela osnivača galerije, akademika Ljube Popovića.

U svojih prethodnih 13 godina, Festival studentskih radova VIPOS-a okupio je preko 500 učesnika, sa više od 170 stručnih radova i umetničkih hobija, a među kojima više od 70 pobednika, sa pregršt nagrada.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.