Program 16. Festivala duvan čvaraka

Predstojećeg vikenda u Valjevu će se održati šesnaesti po redu Festival duvan čvaraka, čije je svečano otvaranje zakazano za nedelju, 9. oktobra, u 15 časova, na platou Centra za kulturu. Ova tradicionalna i izuzetno posećena gradska manifestacija, koja je 2018. godine uvrštena u stalne manifestacije od značaja za grad Valjevo, uvek se održava prvog vikenda u oktobru mesecu. Traje dva dana. Prvi dan je posvećen tzv. šoder čvarcima, a nedelja, kao glavni dan nadaleko poznate i veoma popularne valjevske “Čvarkijade” rezervisan je za duvan čvarke.

Na programu prvog dana “Čvarkijade”, u subota, 8. oktobra, je takmičenje u spravljanju valjevskih šoder čvaraka. Nakon otvaranja takmičenja koje počinje u 12 časova, sledi koncert kulturno umetničkih društava Valjeva. Dodela priznanja najboljim takmičarima valjevskih šoder čvaraka zakazana je za 16 časova. U 20 časova sledi koncert Harisa Džonovića.

U nedelju se u 11 časova održava prvi Festival rabadžijske svirke na dvojnicama, okarini i fruli, dok će posle zvaničnog otvranja Festivala duvan čvaraka u 15 sati uslediti koncert Pavline Radovanović. Dodela priznanja najboljim majstorima u pravljenju duvan čvaraka predviđena je prem aprogramu u 17h.

Ova gradska manifestacije posvećena verovatno najpoznatijem valjevskom brendu svake gopdine okuplja brojne posetioce, ne samo iz Valjeva i valjevskog okruga, nego i iz ostalih krajeva Srbija, pa i regiona.

Organiozator valjevske “Čvarkijade” je Turistička organizacija Valjevo, pokrovitelj manifestacije je Grad Valjevo. Prijatelj Festivala je kompanija Bosis, a zvanično piće “Čvarkijade” je Valjevsko pivo.

Festival-duvan-cvarak

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.