Prolećno koncertiranje valjevske muzičke škole

Večeras u 18.30 časova u Svečanoj sali Valjevske gimnazije najtalentovaniji učenici Muzičke škole “Živorad Grbić” održaće tradicionalni Prolećni koncert.

Ove godine Prolećni koncert kreiraju učenici MŠ „Živorad Grbić“ koji će ovu instituciju predstavljati na predstojećem republičkom takmičenju muzičkih škola u Beogradu krajem marta. Valjevska publika će imati priliku da čuje devojački hor srednje muzičke škole i najtalentovanije učenike na odsecima gitare, harmonike, viole, violine i violončela. Većina njih, značajan niz godina na mnogobrojnim takmičenjima ostvaruje vrhunske rezultate i gradi respektabilan imidž valjevskoj muzičkoj školi u zemlji i inostranstvu. Republičko takmičenje muzičkih škola Srbije je jedno od najznačajnijih takmičenja u Srbiji koji propozicijama i internacionalnim žirijem nameće najviši nivo spremnosti kandidata i okuplja samo one najdarovitije mlade muzičare. Ove godine 17 solista, kamerni ansambli i devojački hor valjevske muzičke škole predstavljaju muziku svog grada na republičkom takmičenju a deo programa koji će izvesti, u četvrtak će zazvučati premijerno u Valjevskoj Gimnaziji.

Valjevska muzička škola je uveliko započela takmičarsku sezonu u ovoj školskoj godini i do sada su
njeni učenici osvojili preko 120 nagrada i pet zvanja Laureata (apsolutnih pobednika). Na prošlogodišnjem republičkom takmičenju u konkurenciji od preko 60 muzičkih škola, MŠ „Živorad Grbić“ se plasirala među prvih deset a verujemo da će ovogodišnji predstavnici ostvariti ništa manje značajan rezultat.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.