Protestna šetnja na putu Valjevo – Loznica zbog velikih problema sa napajanjem električnom energijom

Meštani valjevskih sela, Pričević, Majinović, Stave, Beomužević, Tupanci, Balinović, Kamenica… danas su ponovo organizovali protestnu šetnju na putu Valjevo – Loznica u centru Pričevića zbog velikih problema sa napajanjem električnom energijom. Ovi problemi traju već  godinama, ali su posebno izraženi u poslednja dva meseca kada su isključenja svakodnevna i kada pojedina domaćinstva bez struje  ostaju i po nekoliko dana. Meštani tvrde da se situacija ništa nije poboljšala i pored zvaničnih obećanja koja su dobili na sastanku  pre desetak dana sa predstavnicima Grada Valjeva i Elektrodistribucije Srbije.

Protest-Pricevic-Struja-Voda-4

Meštani ovih sela su ljuti i zbog toga što im se na prošlom protestu, kao ni današnjem,  niko nije obratio od predstavnika Grada Valjeva kao ni EPS-a. Smatraju da i medijski nisu adekvatno ispraćeni.

Nikoga nema da ovo objavi, nikoga iz Grada, iz Elektrodistribucije, nikoga ni  i iz Državnog vrha,  koji nam uporno govori kako Srbija u doba krize koja je zadesila ceo svet napreduje i jedna je od “najboljih” država, pa evo iz fotografija se može videti sve to”, stoji u pismu meštana koje je stiglo u našu adresu.

Protest-Pricevic-Struja-Voda-2

Prošle nedelje, zbog istih problema, meštani ovih sela su se organizovali da blokiraju magistralnu saobraćajnicu Valjevo – Loznica ali ih je u toj nameri sprečila valjevska policija, pa su umesto blokade  organizovali protesnu šetnju. Jedan od organizatora protesta Živan Milivojević, iz sela Tupanci, rekao je tada prisutnim novinarima da  meštani ovih sela žive  u uslovima ekološke katastrofe.

„ Nama je egzistencija ugrožena. Ne rade nam frižideri, zamrzivači, kako na 40C da čuvamo hranu? Kada nemam struju, nemam ni vodu jer ne rade pumpe. Ostajemo i bez fiksnih telefona. Kvare nam se električni uredjaji“, rekao je tada Milivojević i naglasio da su na udaru vlasnici hladnjača, sušara kao i svi drugi mali preduzetnici jer bez struje  sve mašine stoje.

Protest-Pricevic-Struja-Voda-1

Nakon toga saopštenjem za javnost oglasila se Elektrodistribucija Srbije – ogranak  u Valjevu. U saopštenju je preneto da su angažovane sve raspoložive snage kako bi se otklonili kvarovi na elektrodistributivnoj mreži.

„Uklonjeno je rastinje na najproblematičnijim mestima, a u toku su i pripremne aktivnosti za zamenu izolatora 35kV na dalekovodu „Valjevo“ – Valjevska Kamenica, Takodje, uklonjeno je rastinje na više trasa na 10kV dalekovodu za Stave, stajalo je u saopštenju Elektrodistribucije Srbije – ogranak Valjevo“.

Protest-Pricevic-Struja-Voda-3

Meštani, medjutim, tvrde da si i dalje više bez  struje nego što je imaju pa su najavili nastavak protesnih okupljanja. Naredne nedelje skup je zakazan u Pričeviću za 17. sati.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.