Prva valjevska dečja likovna kolonija

U četvrtak, 23. avgusta, od 11 časova Kula Nenadović biće mesto održavanja Prve valjevske dečje likovne kolonije. Organizatori ovog slikarskog dana čiji će učesnici biti valjevski mališani su časopis za književnost, umetnosti i kulturu “AKT” i Narodni muzej Valjevo, a pokrovitelji su Grad Valjevo, Turistička organizacija Valjeva i Hotel “Heba”, Divčibare.

Kolonija je nastala zbog potrebe podrške stvaralaštvu dece i mladih, a to je moguće jedino konkretnim radom sa njima i kasnije izlaganjem njihovih radova. Deca će stvarati svoja dela po vlastitom izboru, što podrazumeva i slobodan izbor tehnike.

Pored multimedijalnog umetnika Dejana Bogojevića, koji je osnivač prve dečje likovne kolonije u našem gradu, sa našim umetnički nastojenim najmlađim sugrađanima toga dana radiće i Marija Vukosavljević, koja je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i poseduje bogato iskustvo u radu sa decom.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.