Prvi slučaj korona virusa u Valjevu

Prvi slučaj korona virusa zabeležen je u Valjevu, potvrdila je za Valjevska posla dr Marija Gavrilović, direktorka Zavoda za javno zdravlje Valjevo. Ona je rekla da je reč o muškarcu, ali dalje nije želela da daje informacije vezano za ovaj slučaj, ponovivši više puta da će sve biti objavljeno na sajtu Ministarstva zdravlja i da nije važan podatak kada je taj čovek testiran.

KoronavirusKako nezvanično saznajemo, zaraženi muškarac je imao temperaturu, kašljao je i kijao, i testiran je pozitivno na COVID-19. On je prebačen u Klinički centar na Kliniku za infektivne bolesti i za sada nema teške simptome. Ono što je za sada nepoznanica je kojoj zdravstvenoj ustanovi se zaraženi muškarac obraćao za pomoć i sa kim je sve bio u kontaktu dok nije sprovedeno testiranje.

Kako nezvanično saznaju Valjevska posla, osim njega, sumnjiva su još 2 slučaja, urađeni su testovi i poslati su na analizu. Rezultati tih testova biće poznati u toku dana. Za sada se, prema nezvaničnim informacijama, oko 5 ljudi nalazi u kućnoj izolaciji.

Sudeći po anketi koju je naša novinarka Milena Kuzmanović juče zabeležila, u razgovoru sa Valjevcima stiče se utisak da naši sugrađani ne shvataju ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo ne samo mi, već i drugi narodi širom sveta, i neophodnost svođenja socijalnih kontakata na najmanju moguću meru.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.