Prvi slučaj morbila u Kolubarskom okrugu

Prvi slučaj malih boginja registrovan je u Kolubarskom okrugu. Obolela je 43-godišnjakinja iz okoline Valjeva, koja radi u Beogradu, pa se pretpostavlja da je tamo bila u kontaktu sa obolelim od morbila. Ona je ambulantno lečena, jer ima lakši oblik malih boginja.

U Zavodu za javno zdravlje u Valjevu ne isključuju mogućnost da u narednom periodu bude još zaraženih virusom morbila. Poslednji slučaj malih boginja u Kolubarskom okrugu zabeležen je 2015. godine u Ljigu.

Sve više roditelja odlučuju se da vakcinišu decu protiv malih boginja – ističu u Zavodu za javno zdravlje u Valjevu. – U drugoj polovini prošle godine bilo je više vakcinisane dece protiv morbila, nego u prvih šest meseci lane.

 

Branko Puzović (Večernje novosti, www.novosti.rs)

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.