Prvi upisni rok na VIPOS-u

U novoj školskoj godini Visoka poslovna škola strukovnih studija će upisati novih 299 studenata, dva modula jednog studijskog programa su potpuno nova, a upisni rok počinje u sredu predajom dokumenata kandidata.

Vlada Srbije je jedinoj državnoj visokoobrazovnoj instituciji u regionu u školskoj 2017/18. godini odobrila upis 229 studenata na prvu godinu osnovnih strukovnih studija, a od tog broja njih 130 će studirati na teret budžeta države. Školarina za ostalih 99 studenata iznosi 66.000 dinara, nije menjana poslednje tri godine i moguće je plaćanje na rate.

Što se tiče studijskih programa, budući student VIPOS-a mogu studirati Poslovnu informatiku i programiranje ili Poslovnu ekonomiju sa postojećim modulima Računovodstvo, revizija i porezi i Finansije, bankarstvo i osiguranje, dok su novi moduli Marketing, trgovina i turizam i Agroekonomija i ruralni razvoj.

Predaja dokumenata za prvi upisni rok počinje u sredu 21. juna i traje do petka 24. juna u terminu od 8 do 15 časova u prostorijama škole. Prijemni ispit za prvi konkursni rok kandidati će polagati u subotu 1. jula u 10 časova, a odlučivaće se za dva od četiri ponuđena predmeta: Test opšte informisanosti, Poslovna ekonomija, Osnovi ekonomije i Informatika.

Upisni rok za zainteresovane, praktično, počinje od sutra, utorka 20. juna, kada se u VIPOS-u od 10 do 13 sati organizuje tradicionalna besplatna pripremna nastava za polaganje prijemnog ispita.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.