PU Milica Nožica: Edukativna predavanja i radionice povodom Svetskog dana hrane

Povodom obeležavanja Svetskog dana hrane, 16.oktobra i Meseca pravilne ishrane nutricionista –dijetetičar je održala edukativna predavanja i radionice u pojedinim vrtićima PU „Milica Nožica“ u saradnji dece sa vaspitačima i sestrama na preventivi. Predavanja su bila namenjena kako deci i roditeljima, tako i zaposlenima u Ustanovi.

Predškolska ustanova Milica Nožica

U Domu zdravlja, 15.10.2018.god. u saradnji sa ZZJZ, Crvenim krstom i Osnovnim školama, obeležen je Svetski dan zdrave hrane. Tom prilikom nastupila je starija grupa dece iz vrtića „Zvončić“ sa recitalom.

Predškolska ustanova Milica Nožica
16.10.2018. god. u kreativnoj radionici „Pinokio“ održan je muzičko-scenski program povodom odeležavanja Svetskog dana zdrave hrane.

Predškolska ustanova Milica Nožica
Nutricionista-dijetetičar je cilju unapređenja ishrane, unošenja raznovrsnih namirnica, prvenstveno voća i povrća i samim tim sticanja poželjnih navika u ishrani u što ranijem uzrastu tokom celog meseca u saradnji sa decom, vaspitačima i sestrama na preventivi održala edukativno predavanje o Pravilnoj ishrani i pravilnom odabiru namirnica. Predavanjem je predviđena i kreativna radionica u kojoj su deca imala zadatak da od voća, povrća, i drugih korišćenih namirnica individualno ili u paru, naprave zdravu voćnu užinu i razne figurice ( koje se mogu pogledati u slikama na kraju teksta ). Cilj radionice je podstaći dete da kroz igru može zavoleti i one namirnice koje ne voli ili ih ne želi jesti iz bilo kog razloga. Deca su sa oduševljenjem prihvatila zadatak i sa uživanjem su pripremali obrok.

Predškolska ustanova Milica Nožica
Istog dana je u vrtiću „Kolibri“ održana radionica za roditelje dece svih uzrasnih grupa na temu : „Pravilna ishrana dece od rođenja do sedme godine života“, u saradnji sa sestrom na preventivi i pedagogom PU. Posmatrači radionice su bili i učenici i profesorka praktične nastave Srednje medicinske škole „Dr Miša Pantić“.

Predškolska ustanova Milica Nožica
Posebno angažovanje je bilo 18.10.2018. god. dece predškolskog uzrasta iz vrtića „Bubamara“ i njihovih roditelja u kreiranju figurica od voća i povrća.

Predškolska ustanova Milica Nožica
25.10.2018. god. u Centru za kulturu u Mionici održana centralna manifestacija povodom obeležavalja meseca zdrave hrane gde je uručena dodela nagrada za najbolje likovne radove u kategoriji predškolaca i pritom nagrađeno dvoje dece naše Ustanove (Đurković Zara, vrtić „Vidra“ – II nagrada i Aksentijević Neda, vrtić „Kolibri“ – III nagrada)

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.