Radnici Krušika održali jednočasovni štrajk upozorenja! Najavljen sastanak sa Nadzornim odborom kompanije!

Kako je i najavljeno, danas u 10 časova, radnici Krušika otpočeli su jednočasovni štrajk upozorenja zahtevajući povećanje zarada za 10.000 dinara u NETO iznosu. Proizvodnja je obustavljena na sat vremena i većina zaposlenih je od 10 do 11 časova izašla ispred svojih pogona, a osim vojnog dela, izašli su i radnici civilnog dela fabrike. Zaposleni su obavešteni da danas, u 13 časova, sledi sastanak Nadzornog odbora i predstavnika sva četiri reprezentativna sindikata koji podržavaju radnike. Prema nezvaničnim informacijama, ako se ne postigne dogovor, sledeće sedmice radnici Krušika stupiće u jednodnevni štrajk.

HK-Krusik-STRAJK-UPOZORENJA-Crop

Jednočasovni štrajk upozorenja radnika Krušika / Foto: Radnici Krušika

Nezadovoljni radnici zahtevaju uvećanje plata za 10.000 dinara u NETO iznosu kako bi zarade, bar donekle, pratile inflaciju. Inače, prosečna plata u valjlevskom Krušiku je 64.500 dinara i u ovoj kompaniji radi 2.300 radnika.

Predstavnici Štrajkačkog odbora i sva četiri sindikata (Samostalni sindikat, Sindikat Sloga, ASNS i Sindikat Nezavisnost) imali su juče sastanak sa rukovodstvom Krušika na čelu sa direktorkom Jovankom Andrić, ali tom prilikom nije postignut nikakav dogovor, zbog čega se odluka o stupanju u jednočasovni štrajk upozorenja, najavljena za danas, nije promenila.

Podsetimo, prošle godine u februaru mesecu, predstavnici četiri reprezentativna sindikata Krušika odustala su od prethodno najavljenog jednočasovnog štrajka upozorenja nakon postignutog dogovora na hitno održanom sastanku u HK Krušik, kojem su prisustvovali državni sekretar Ministrstva odbrane Branko Živanović, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije pukovnik Slavko Rakić i predsednik nadzornog odbora HK Krušik pukovnik Veljko Petrović. Tada su radnici imali tri zosnovna zahteva: ukidanje negativne stimulacije, povećanje cene radnog sata, regulisanje otežanih uslova rada, tri su glavna zahteva sindikalaca “Krušika” i dobili su čvrsta obećanja da će njihova tri zahteva biti u narednom periodu ispunjeni.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.