“Razgovori pod lipom” sutra u Maloj sali Skupštine grada na temu: Zakonodavna i sudska vlast u službi izvršne

Zbog vremenskih prilika, tribina “Razgovori pod lipom”, koja ovog petka građanima namerava da ukaže da su zakonodavna i sudska vlast u Srbiji u službi izvršne vlasti, biće premeštena sa Platoa ispred stare železničke stanice u malu salu Skupštine grada Valjeva. Tribina že se održati u već ustaljenom terminu petkom u 20 časova, a njeni učesnici biće dr Zoran Ivošević, sudija Vrhovnog suda Srbije u penziji i član Političkog saveta Demokratske stranke, Vladimir Gajić, advokat i predsednik Pravnog saveta Narodne stranke i Savo Manojlović, predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

Gosti tribine “Razgovori pod lipom”, kako je najavljeno iz organizacije 1 od 5 miliona, govoriće o Ustavu kao najvišem pravnom aktu, uzurpaciji vlasti i ustavnih ovlašćenja, mestu i ulozi Ustavnog suda danas, sudskoj vlasti kao “servisu” izvršne i urušavanju javnotužilačke funkcije.

Jedan od najavljenih govornika na sutrašnjoj tribini dr Zoran Ivošević nedavno je u izjavi za Most Radija Slobodna Evropa izjavio da izvršna vlast u Srbiji vrši snažan pritisak na pravosuđe. “Narodna skupština sve više postaje servis za usvajanje zakonskih predloga vlade i to po hitnom postupku bez parlamentarne rasprave. A, sudska vlast ima kompleks niže vrednosti prema izvršnoj i zakonodavnoj vlasti. Ona nema snage, niti kuraži da se u osetljivim političkim predmetima odupre dnevnoj politici”, kazao je dr Zoran Ivošević, čiju izjavu navode organizatori u najavi sutrašnje tribine.

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.