“Razgovori pod lipom” sutra u Maloj sali Skupštine grada na temu: Zakonodavna i sudska vlast u službi izvršne

Zbog vremenskih prilika, tribina “Razgovori pod lipom”, koja ovog petka građanima namerava da ukaže da su zakonodavna i sudska vlast u Srbiji u službi izvršne vlasti, biće premeštena sa Platoa ispred stare železničke stanice u malu salu Skupštine grada Valjeva. Tribina že se održati u već ustaljenom terminu petkom u 20 časova, a njeni učesnici biće dr Zoran Ivošević, sudija Vrhovnog suda Srbije u penziji i član Političkog saveta Demokratske stranke, Vladimir Gajić, advokat i predsednik Pravnog saveta Narodne stranke i Savo Manojlović, predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

Gosti tribine “Razgovori pod lipom”, kako je najavljeno iz organizacije 1 od 5 miliona, govoriće o Ustavu kao najvišem pravnom aktu, uzurpaciji vlasti i ustavnih ovlašćenja, mestu i ulozi Ustavnog suda danas, sudskoj vlasti kao “servisu” izvršne i urušavanju javnotužilačke funkcije.

Jedan od najavljenih govornika na sutrašnjoj tribini dr Zoran Ivošević nedavno je u izjavi za Most Radija Slobodna Evropa izjavio da izvršna vlast u Srbiji vrši snažan pritisak na pravosuđe. “Narodna skupština sve više postaje servis za usvajanje zakonskih predloga vlade i to po hitnom postupku bez parlamentarne rasprave. A, sudska vlast ima kompleks niže vrednosti prema izvršnoj i zakonodavnoj vlasti. Ona nema snage, niti kuraži da se u osetljivim političkim predmetima odupre dnevnoj politici”, kazao je dr Zoran Ivošević, čiju izjavu navode organizatori u najavi sutrašnje tribine.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.