Realizacija značajnih infrastrukturnih projekata

Završena je kompletna rekonstrukcija  Dušanove ulice na deonici od Ulice Vladike Nikolaja do prodavnice „Europrom“. Vrednost izvedenih radova je 11,5 miliona dinara, a dužina deonice 350 metara. Urađeni su nov kolovozni zastor, novi trotoari i nova javna rasveta.

Zahvaljujući donaciji Republike Češke, prvi put je postavljena nova led rasveta, 12 najsavremenijih natrijumovih svetiljki. „Zahvaljujući daljinskom sistemu paljenja led rasvete, uštediće se električna energija. To će nam u velikoj meri značiti, jer grad Valjevo na godišnjem nivou izdvaja 55 miliona dinara za utrošak za električnu energiju za javnu rasvetu“, rekao je Zoran Trifunović, načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu na današnjoj konferenciji za novinare i dodao da je neophodno zasaditi novi drvored, jer je stari morao biti uklonjen.

Trifunović je istakao i to da je drugi deo Dušanove ulice, na deonici od Ulice Vladike Nikolaja do Karađorđeve pod ingerencijom Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ i taj deo puta će biti u narednom periodu rehabilitovan.

U toku je rekonstrukcija Pantićeve ulice od Dušanove do Vuka Karadžića. JKP „Vodovod“ ima rok od 30 kalendarskih dana da završi rekonstrukciju vodovodne mreže na deonici od Dušanove do Pop Lukine. „Kada Vodovod završi svoj deo radova, asfaltiraćemo  kolovozni zastor, uradićemo nove ivičnjake, nove trotoare, kao i novu javnu rasvetu“, rekao je Zoran Trifunović, načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu. Radovi se izvode u dužini od 480 metara, a vrednost  je 13,1 milion dinara.

U drugoj polovini godine biće rekonstruisan i Poparski put, gde je Vodovod postavio nove astbestne cevi. Projekat je urađen, biće izgrađena i pešačka staza, a ovaj deo grada dobiće i sportski teren.

Osim ovih infrastrukturnih radova, u toku je i izgradnja trotoara u Sinđelićevoj ulici do Železničkog mosta uz Ulicu Mirka Obradovića. Završen je plan eksproprijacije i parcelacije za Ulicu Norveških interniraca, čime će biti rasterećen saobraćaj u gradu.

„U Gradcu smo završili važne četiri investicije, rekonstrukciju kružnog toka čime je unapređena bezbednost saobraćaja, uradili smo parking, jer smo želeli da sklonimo vozila koja su bila parkirana na putu, sanaciju pešačkog mosta kod restorana „Vidra“ i ovih dana završena je gabionaska brana kod mosta Milovana Glišića. Osim toga u planu je i čišćenje Berkove brane što će biti peta investicija na reci Gradac“, rekao je Trifunović.

Nakon nekoliko decenija, asfaltirana je Resavska ulica u dužini od 187 metara, gde je najpre promenjena vodovodna mreža.

Za nekoliko dana planirano je asfaltiranje makadamskih puteva u Mesnoj zajednici Poćuta, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare, a biće urađen put do manastira Pustinja, jer je jedan od prioriteta rukovodstva grada Valjeva na čelu sa gradonačelnikom dr Slobodanom Gvozdenovićem, dalji razvoj verskog turizma.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.