Reči na koje smo čekali 100 godina

U okviru obeležavanja velikog jubileja stogodišnjice od pobede u Velikom ratu i oslobođenja 1918. godine, u velikoj sali Centra za kulturu, u utorak, 27. novembra, u 19. časova, Valjevcima će biti predstavljena sudbina jednog od najvećih junaka celokupne srpske istorije, Valjevca majora Mihaila Madžarevića.

Major je trostruki vitez “Karađorđeve Zvezde”, nosilac Legije časti i brojnih drugih ordenja, besmrtni heroj koga su vanredno unapređivali u viši čin, redom: i kralj Petar Prvi, i vojvoda Živojin Mišić, i regent Aleksandar…

O srpskom majoru Mihailu Madžareviću govoriće gospodin Dragoslav Bokan. Istorijski čas otvaraju umetničkim performansom solistkinja Teodora Rafailović, glumac Aleksandar Lazić, Hor “Hadži Ruvim”, pripadnici Vojske Srbije i Guslarsko društvo “Mihailo Madžarević”. Ulaz je besplatan.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.