Redari pomažu građanima u redovima

Od ovog jutra, ispred trgovinskih objekata, banaka, pošta i drugih javnih ustanova gde su proteklih dana primećeni veliki redovi, nalaze se redari Gradske uprave Valjevo. Njihov zadatak je da pomažu građanima, upozoravaju na primenu mera lične i uzajamne zaštite i dele zaštitnu opremu onima koji nemaju, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Valjevo

“Ova aktivnost se organizuje u okviru naloženih mera od strane Štaba za vanredne situacije grada Valjeva. U tu svrhu nabavljeno je 100 fluorescentnih prsluka na kojima odštampan grb grada Valjeva i međunarodni simbol civilne zaštite. Apelujemo na sve građane da, prilikom čekanja u redovima, drže distancu od dva metra, jer stajanjem preblizu drugih ljudi ili guranjem, neće ući ranije u objekte koji primaju propisan broj korisnika, a rizikuju da se zaraze opasnim virusom! Takođe je važno da prilikom izlaska na ulicu i ulaska u objekte imaju adekvatnu zaštitu, maske i rukavice, ili bilo kakvu zaštitu usta i nosa, kao i da redovno peru i dezinfikuju ruke sapunom, alkoholom ili antibakterijskim gelovima”, navodi se u saopštenju.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

One comment

  1. Liga Zapad Valjevo

    Polako se ovlašćenja iz održavanja sigurnosti u Valjevu, prebacuju na bezimene strukture iza kojih se ne zna ko stoji, ko ih organizuje, regrutuje, i koja imaju ovlašćenja.Taj nedostatak transparentnosti, i moguće, nedostatka uporišta u zakonima Republike Srbije, nije dobar znak sveopšteg razumevanja bezbednosti u regionu Valjeva.