Rekonstrukcija Doma zdravlja Valjevo po planu

Rekonstrukcija južnog krila zgrade Doma zdravlja Valjevo započeta je 14. novembra prošle godine i dobro napreduje. Direktorka dr Branka Antić je vrlo zadovoljna tempom i kvalitetom radova i očekuje da će službe u ovaj deo zgrade biti useljene oko 1. maja.

Dom zdravlja Valjevo

“Vrlo sam zadovoljna, došli smo do finalnih radova, na nekim delovima već je urađena nova keramika, zamenjeni prozori, počelo je postavljanje radijatora i led panela. Moram da naglasim da je akcenat rekonstrukcije na energetskoj efikasnosti, i u pogledu izbora stolarije i fasade. Počelo je i gletovanje, kada bude završena stolarija kreće krečenje, a zatim postavljanje podova. Očekujem da južni deo bude završen do kraja aprila i da se 1. maja uselimo. Građani će se iznenaditi kada budu ušli u renovirani deo, pomisliće da su u novom Domu zdravlja, ili negde na Zapadu – sve će biti novo, svetlije, prijatnije, uslovi za pacijente i zaposlene biće mnogo bolji. Nadam se da će i jedni i drugi biti vrlo zadovoljni i da, takoreći, neće imati utisak da se nalaze u zdravstvenoj ustanovi”, kaže direktorka.

Dom zdravlja Valjevo

U ovoj, prvoj fazi radova, rekonstruišu se prostor Službe hitne medicinske pomoći, deo Pedijatrije, deo Medicine rada, laboratorija, kao i prostorije ekonomsko-finansijske službe i uprave. U drugoj fazi, posle 1. maja, prelazi se na severnu vertikalu: kompletnu Opštu medicinu, deo Medicine rada, deo Pedijatrije i Ginekologiju.

“Što se tiče Stomatologije, svakog trenutka se očekuje da projektant potvrdi da su završene male izmene projekta, a onda će, nakon saglasnosti Kancelarije za javna ulaganja, Grad Valjevo raspisati javnu nabavku za rekonstrukciju zgrade Stomatologije. Kancelarija je ranije odobrila projekat, ali su bile neophodne sitne prepravke. Očekujem da će do kraja meseca biti raspisan tender”, kazala je dr Branka Antić i istakla da radovi treba da budu gotovi do 1. novembra, jer je ideja da Dom zdralja lekarsku slavu Sveti Vrači proslavi u novom ruhu.

Kancelarija za javna ulaganja Vlade Republike Srbije za rekonstrukciju Doma zdravlja Valjevo izdvojila je 297 miliona dinara. Izvođač je GP “Kej” iz Valjeva, a rok za završetak radova 12 meseci.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.