Rekonstrukcija saobraćajnica oko Tržnice na Petom puku se privodi kraju

Do kraja avgusta bi trebalo da budu završeni radovi na rekonstrukciji saobraćajnica u centru Petog puka, kod Tržnice, potvrdio je za portal Valjevska posla Milan Trifunović iz Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Gradske uprave Valjevo. Vrednost radova je oko 31 milion dinara, a izvođač valjevska firma “Kompresor ing”. Uređenjem i proširenjem ovih saobraćajnica biće smanjene gužve i poboljšana bezbednost saobraćaja u ovom delu Petog puka.

Radovi-Trznica-4

Radovi kod Tržnice na Petom puku

“Rekonstruisana je Ulica Miše Reljića u dužini od pola kilometra. Ona je i proširena, urađeni su trotoari i ivičnjaci, rekonstruisana je kišna kanalizacija, urađena su i obveležena parking mesta i planirana je obnova javne rasvete. Posebno je proširena Ulica Miše Reljića u delu iznad Spomen parka na Petom puku, od početka parka do kružnog toka”, rekao je za Valjevska posla Milan Trifunović.

Radovi-Trznica-5

Radovi kod Tržnice na Petom puku

Na naše pitanje da li su možda planirani radovi i u okviru same Tržnice, Trifunović je rekao da je projektom planirano i uređenje spomen obeležja u krugu Tržnice, ali da će taj posao biti odložen do daljeg, jer za to sada neće biti novca.

Tržni centar na Petom puku, takozvana “Tržnica”, mesto je gde svakodnevno, od ranih jutarnjih časova do kasno uveče, dolazi veliki broj građana ovog dela grada, jer se tu nalaze brojni sadržaji – od pošte, vrtića, pijace, mesare, frizeraja, marketa, ketering restorana, parka…, ali je godinama unazad ovo mesto  od strane gradskih vlasti bilo zanemareno i zapostavljeno. Nadajmo se da će ovi radovi biti samo početak uređenja kakvo centar Petog puka zaista zaslužuje.

Radovi-Trznica-9

Radovi kod Tržnice na Petom puku

 

M.K.

Facebook komentari

About MILENA KUZMANOVIĆ

Novinarka sa diplomom Fakulteta Političkih nauka u Beogradu. Karijeru započela u Radio Valjevu gde je prošla put od novinara-pripravnika, urednika do v.d. direktora. Pisala i za valjevski nedeljnik "Napred". Od 2011. godine dopisnica je redakcije RSE. Trenutno radi kao dopisnik N1. Za portal Valjevskaposla.info piše od 2018. godine.

Leave a Reply