REKORDNA POBEDA RADNIČKOG, OSAM GOLOVA U MREŽI CERA IZ PETKOVICE

Izgleda da je poslednje plasirana ekipa na tabeli Kolubarsko-mačvanske zone, Cer iz Petkovice platila ceh za sve uspone i padove Radničkog od početka sezone jer je u 11. kolu doživela pravi brodolom na Petom puku i katastrofalan poraz 0-8 (0-4). Narandžasto-plavi su u jednoj prosečnoj utakmici bili izuzetno efikasni ponovivši rekord iz sezone 2019-20 kada su istovetnim rezultatom savladali Radnički Šabački.

RAD-CER1

Mladi napadač Radničkog, Vićentijević (18) postiže efektan gol glavom za 6-0

Osamnaestogodišnjem čuvaru mreže Cera, Filipu Banovcu nije bilo lako na neravnom i vlažnom terenu stadiona na Petom puku jer je već u 5. minutu morao da vadi loptu iz mreže nakon precizno izvedenog slobodnog udarca Živanovića sa 18 metara koji je dosuđen posle prekršaja na raspoloženom veteranu Ristoviću. Upravo je iskusni Ristović u 16. minutu povisio na 2-0 posle duplog pasa sa Milanovićem pošto je rutinirano poslao loptu u mrežu ispod nesrećnog Banovca. Svoj prvi gol na utakmici Milanović je postigao u 31. minutu posle sjajne asistencije Ristovića a četvrti gol za domaćina u prvom poluvremenu je postigao Vasić u 36. minutu. Petrović je uspeo da stigne jednu dubinsku loptu u šesnaestercu gostiju, zatim je uposlio Vasića a ovaj je napravio par koraka i onda oštrim udarcem iskosa sa leve strane je pogodio bliži ugao za 4-0.

RAD-CER4

Lopta u mreži Cera, golman gostiju Banovac nije uspeo da zaustavi udarac Vasića

Trener domaćina je u nastavku ubacio mlade igrače koji su nastavili sa terorisanjem Banovca jer su jednostavnim i brzim akcijama lako stvarali povoljne prilike u kaznenom prostoru Cera. U 54. minutu je Milanović vratio loptu u šesnaesterac gostiju nakon centaršuta Ristovića sa leve strane a tamo je naprisebniji bio Tanasijević koji je jakim udarcem pod prečku povisio na 5-0. Mihailović je u 64. minutu odlično prošao po levoj strani a zatim sjajno centrirao, još jedan junoša domaćina, Vićetijević je sjajnim udarcem glavom poslao loptu iza leđa Banovca za 6-0. Milanović je u 80. minutu bio na pravom mestu i matirao Banovca da bi konačan rezultat postavio Stefan Marković u 89. minutu koji je izvanrednim udarcem sa 20 metara pogodio levi ugao gola nemoćnog Banovca.

RAD-CER5

Milanović i Tanasijević u jednom vazdušnom duelu ispred gola Cera

U sledećem kolu na Peti puk stiže Drina iz Ljubovije.

Stadion “Peti puk”. Gledalaca 100. Sudija Nikola Milutinović iz Krupnja. Žuti kartoni Vasić i Ašković (Radnički), Šimon i Ristić (Cer).

RADNIČKI: Ranković, Stefan Marković, Simeunović, Đurić (od 55. Mihailović), Petrović (od 46. Tanasijević), Milanović, Vasić (od 46. Stevanović), Živanić (od 55. Matić), Ašković, Ristović (od 55. Vićentijević), Živanović.

CER: Banovac, Šimon, Lujanović, Ristić, Polnić, Đolnić (od 58. Marić), Milovanović, Pantelić (od 53, Bajić), Mijailović, Mladen Marković, Stanojević.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.