Reporteri VAmateri: PD Ćira Lajkovac – DRUGI TIJANIN POHOD NA DIVČIBARE

Sa lica mesta fotografije šalju naši “Reporteri VAmateri”.

U nedelju 03.06.2018. organizovan je planinarski pohod na Divčibarama, kao poslednja želja mlade Beograđanke, Tijane Stojanović koja je preminula nakon transplatacije pluća, a koja je htela da na Divčibarama organizuje planinarski pohod u čast nepoznatog donora od koga je dobila pluća.

Valjevo
Mladoj Sandri Živković iz Knjaževca, oboleloj od cistične fibroze, transplantacija pluća omogućila je da nastavi život. Međutim, njena drugarica Tijana koja je bolovala od iste bolesti, preminula je 7 meseci nakon operacije. Sandra je u njenu čast inicirala“Tijanin pohod na Divčibare” kako bi joj ispunila poslednju želju.
“Imale smo istu bolest, moja operacija je prošla uspešno, ali Tijana je preminula 7 meseci nakon transplatacije. Dogovorile smo se da planinarsku akciju u čast naših donora napravimo na proleće i zajedno smo se radovale tome. Tužna sam što ona nije sa nama, ali sam ponosna što ćemo se mi penjati za nju i bar na ovaj način pokušati da ispunimo Tijaninu poslednju želju. Pored Tijanine želje da organizuje planinarski pohod, akcija ima za cilj širenje svesti o značaju zaveštanja organa i potpisivanju donorskih kartica, jer jedna takva kartica je i meni spasila život” kaže Sandra Živković.

Tijanin pohod na Divčibare organizuje PSD Magleš iz Valjeva, Udruženje CF Srbija iz Beograda I Udruženje Dobri ljudi iz Valjeva. Pokrovitelj je Grad Valjevo. Predviđene su dve kružne staze. Za planinare do Velikog Maljena preko Kraljevog stola u dužini od 15 km. i kraća za rekreativce do Velikog brda u dužini od 5 km. Učesnici biraju stazu kojom će ići. Duža staza – Veliki Maljen sa prelazom preko dve reke : Manastirice i Crne Kamenice – oko 5 sati pešačenja. Kraća stazi je dom – Veliko brdo – oko 2,5 do 3 sata.
Planinarsko društvo Ćira Lajkovac je sa 49 učesnika bilo najmasovnije društvo na akciji sa oko 250 učesnika. Posebno ohrabruje činjenica da su deo Cirine ekipe činila deca školskog uzrasta.

Valjevo

Može se reći da je mesec jun počeo prepun aktivnosti. Pored akcije na Divčibarama, biciklistička sekcija je u nedelju 3 juna išla na Gibanicijadu u Ašanju ( predjeno oko 150km) . U periodu 1 do 3 juna nekoliko članova društva je učestvovalo na raftingu na Limu sa prijateljima iz rafting kluba MRI Lajkovac.


Valjevskaposla su uvela posebnu karticu pod nazivom “Reporteri VAmateri”, u kojoj ćete (po)moći da svojim fotografijama skrenete pažnju našim ostalim sugrađanima na dešavanja oko vas, ukažete na problematiku sa kojom se susrećete, pohvalite nečiji rad, ili jednostavno zabeležite fotoaparatom odnosno mobilnim telefonom nešto interesantno što mislite da vredi pomena.

U susret zajedničkoj akciji vas i nas, pišite nam i šaljite svoja foto-zapažanja u inbox naše Facebook stranice Valjevskaposla, ili na e-mail adresu [email protected], sa naznakom “Reporteri VAmateri”.


Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.