Reporteri VAmateri: PSD Ćira Lajkovac – Aprilska retrospektiva

Sa lica mesta fotografije šalju naši “Reporteri VAmateri”.

Tokom aprila planinari PSD  Ćire Lajkovac bili su veoma aktivni. Odlazeći na planinarske akcije promovišući tako zdrav način života, sklapanje novih poznanstava a ujedno i prezentaciju svoga društva i turistički potencijala Lajkovca.

Valjevo

“Stazama 2. Srpskog ustanka” na Rudniku, tradicionalnoj akciji od 119 učesnika Ćira je bio zastupljen sa 19 i najbrojnije društvo na manifestaciji.

Ni Biciklistička sekcija nije mirovala. 1. aprila biciklisti su prešli ni malo laku stazu od Lajkovca do Rajca i nazad.

Valjevo

Potom 7. aprila sledi republička akcija na Gledičkim planinama i Ćira je imao 4 predstavnika i ugostio gošću iz Hrvatske.

Potom 8. aprila sledi novi izazov, Lajkovac – Mionica – Ribnična pećina – Banja Vrujci – Lajkovac oko 70km po prelepom danu.

Dani aktivnosti se nižu. Na drugi Vaskrs  22 učesnika na Vaskršnjem susretu planinara na Divčibarama a nekolicina planinara je podržala i Tucijadu u Ćelijama istoga dana.

U nedelju 16. aprila planinari Ćire (19) ugostili su planinare iz Požege (20), PD Vis Lazarevac ( 9 ) i PD Povlen Valjevo ( 6 ) na reci Gradac. Tom prilikom su posetili i manastir Ćelije. U okvuru ove akcije biciklistička sekcija Ćire je bicikom prešla ovu stazu i pridodali obilazak spomenika S.Filipovic i manastir Lelić i prešli oko 85 km. Posebno ohrabruje činjenica da na svim ovim akcijama je bilo dece uzrasta od 5 do 10 godina kao i mladih.

Nedelju 22. april. Povodom dana planete planinari, pčelari i ekolozi su organizovali čišćenje dela reke Kolubare između  mostova.

Nadamo se da dolaze još bolji dani Lajkovačkog planinarstva i biciklizma.


Valjevskaposla su uvela posebnu karticu pod nazivom “Reporteri VAmateri”, u kojoj ćete (po)moći da svojim fotografijama skrenete pažnju našim ostalim sugrađanima na dešavanja oko vas, ukažete na problematiku sa kojom se susrećete, pohvalite nečiji rad, ili jednostavno zabeležite fotoaparatom odnosno mobilnim telefonom nešto interesantno što mislite da vredi pomena.

U susret zajedničkoj akciji vas i nas, pišite nam i šaljite svoja foto-zapažanja u inbox naše Facebook stranice Valjevskaposla, ili na e-mail adresu [email protected], sa naznakom “Reporteri VAmateri”.


 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.