Revijalni modelarski skup u nedelju na aerodromu u Divcima

U nedelju, 26. maja, sa početkom u 11 časova, u organizaciji Aerokluba Valjevo, biće održan drugi revijalni modelarski skup na sportskom aerodromu Divci. Očekuje se učešće preko 40 modelara iz klubova sa teritorije cele žemlje i šire. Najavljen je dolazak članova upravnih odbora klubova Srbije, predsednika Vazduhoplovnog saveza Srbije, predstavnika Direktorata civilnog vazduhoplovstva i predsednice Udruženja žena letača Srbije.

Cilj modelarskog skupa je okupljanje svih ljubitelja vazduhoplovstva iz Srbije, a pre svega buđenje interesovanja kod mladih ljudi našeg grada i okoline za vazduhoplovne sportove. Tvorci raznih tipova funkcionalnih letelica upoznaće posetioce sa svojim modelima i njihovim letačkim mogućnostima. Takođe, svoje modele izložiće i polaznici Modelarske sekcije “Brankić”, koja je počela sa radom pre 6 meseci u Tehničkoj školi. Aeroklub Valjevo ponosan je na generacije koje su krenule kao deca modelari, a danas postali piloti Air Srbije, svetskih aviokompanija i Vojske Srbije, kao i inženjeri i projektanti.

Organizatori pozivaju sve naše sugrađane, učenike svih škola valjevske opštine, njihove nastavnike i profesore da posete revijalni modelarski skup u nedelju, da se upoznaju sa modelarstvom kao sportom, pogledaju program i uživaju u prirodi aerodroma u Divcima.

“Ukoliko želite da ispratite ceo program, ponesite sendvič, vodu i neko ćebence ili prostirku, jer se veći deo programa odvija u vazduhu, tako da ležeći ili sedeći može biti prijatnije. Takođe ponesite kačket, šešir i kremu za sunčanje, jer se za taj dan očekuje temperatura oko 25 stepeni. Pozivamo i sve ljubitelje vazduhoplovstva koji žele da se učlane u klub. Knjiga članstva biće otvorena na dan skupa, a upis će se vršiti od 11 do 15 časova. Za sve koji nemaju vazduhoplovne licence i nisu ih imali, cena godišnje članarine je 600 dinara, a učlanjenjem oni stiču sva prava pomažućih članova. Cena članarine za aktivne članove vazduhoplovce je 2000 dinara godišnje”, napominju iz Aerokluba Valjevo.

Drugo revijalno modelarsko okupljanje na aerodromu Divci podržale su mnoge organizacije i firme među kojima su Publik, štamparija Zefir, Zemlja Čuda, Europrom, Elkont Inženjering, Grafika Gojković, Trgo Metal, Ilija Kop, Elbi, Pekara Mirona, Mesara Jovanović, Miloduh i drugi.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.