Roditeljski sastanci vaspitnih grupa

Počeci… svi se počecima radujemo! Kada novi ciklus otpočinje radost je prisutna, volja i elan su neizostavni, polet je neuhvatljiv! Baš tako se i u Kreativnoj radionici „Pinokio“ Valjevo, pod okriljem Udruženja „Anđeli čuvari“ i Izdvojenim jedinicama „Pinokio“ PU „Milica Nožica“ radujemo svemu što nas očekuje u vrtićkoj 2018./2019. godini.
Jasna je uloga porodice kao ključnog faktora u životu deteta. Neophodno je da postoji otvorena saradnja na relaciji roditelj –vaspitač, kako bi i očekivanja i mogućnosti bile transparentne, i kako bi udruženo delovali ka maksimizaciji ostvarivanja potencijala svakog deteta po-na–osob. Kako bi rezultati rada sa detetom bili najbolji mogući, kontinuirana saradnja porodice i vrtića je neophodna za pravilan razvoj i napredovanje deteta, a istovremeno doprinosi i razvoju roditeljske uloge i unapređivanju rada vaspitača, koji svojim angažovanjem čine da boravak dece u vrtiću bude siguran, prožet igrom, edukativan i zabavan.
Ove radne nedelje organizovali smo redovne roditeljske sastanke. Ciljevi roditeljskih sastanka su raznoliki od upoznavanja roditelja sa organizacionim ili vaspitno-obrazovnim novinama u radu vrtića, preko zajedničkih ideja, investicija i projekata za unapređenje uslova za boravak dece u vrtiću, poboljšanje realizacije vaspitno-obrazovnog rada, raznovrsnih mogućnosti za slobodnu i usmerenu igru i sl.
Govorilo se i o režimu dnevnih aktivnosti, kodeksu ponašanja, programu vaspitno – obrazovnog rada, adaptaciji nove dece, inovacijama koje uvodimo osluškujući želje, potrebe i mogućnosti dece.
I ove godine u okviru boravka dece u vrtiću organizujemo više kreativnih radionica kroz koje se deca igraju i kroz zabavu edukuju, stiču nova znanja, veštine, šire vidike i razvijaju kreativan način mišljenja i delovanja.
Na čelu sa direktorkom Vesnom Lazić Kreativni tim “Pinokio” obratio se roditeljima prognozirajući još jednu u nizu sjajnih godina za naše Pinokijevce, vaspitačice starije grupe Kreativne radionice “Pinokio”: Ružica Aleksic i Marija Maksimović, vaspitačice mlađe grupe Kreativne radionice “Pinokio”: Mirjana Živanović, Marija Andrić i Verica Polić.
IJ PU “Milica Nožica”, vaspitači predškolske grupe 1: Vesna Lazić i Anka Radivojević,
IJ PU “Milica Nožica”, vaspitači predškolske grupe 2: Tamara Raičević i Suzana Jakovljević.
Kreativne radionice jesu ono po čemu je “Pinokio” specifičan i na šta smo jako ponosni.
Ove godine deci je omogućeno pohađanje sledećih radionica:
– Engleski jezik i Dečija književna čajanka koje već nekoliko godina u nizu uspešno sprovodi Master profesor Jovana Milovanović,
– Muzičku radionicu vodi već drugu godinu za redom, sa zapaženim rezultatima naš muzički pedagog Mina Avramović. U okviru muzičke radionice deca se mogu opredeliti za pohađanje hora, za individualne časove klavira ili za oboje,
– U “Pinokiu” negujemo religiju, deci je omogućeno da pohađaju versku nastavu koju vodi ?
– Novitet ove godine jeste školica za decu pod nazivom “Kroz igru u svet računara” koju na deci primeren i kreativan način vodi predavač spec. str. ing. računarstva Darko Radivojević.
Roditelji su se u velikom broju odgovorno odazvali pozivu na saradnju. Sastanke je otvorila predsednica Udruženja “Anđeli čuvari”, Vesna Lazić koja je u svoje ime i u ime kolektiva poželela dobrodošlicu roditeljima, najavila nove projekte i poželela uspešnu saradnju za narednu školsku godinu 2018./2019. kako deci, roditeljima i saradnicima. Otpočinje nova edukativno zabavna avantura, a početke volimo svi, pa neka nam je sa srećom!
Fotografije koje prilažemo dočaraće atmosferu sa sastanaka! Srdačan pinokijevski pozdrav!
Kreativni tim “Pinokio”

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.