Ruska stranka: “Mi nismo Rusi, nego Srbi pravoslavne vere i građani Valjeva koji zastupaju interese Ruske stranke”

Saoštenjem za javnost prvi put oglasila se Ruska stranka, čija izborna lista na predstojećim lokalnim izborima u Valjevu nosi naziv “Ruska stranka – Rusija i Valjevo u srcu – Milija Nestorović” i koja će na glasačkom listiću biti pod rednim brojem 2. Osim što je upućen poziv svim građanima grada Valjeva da 2. juna 2024. godine izađu na izbore, u saopštenju je data replika na prethodno podnet prigovor Gradskoj izbornoj komisiji i Višem sudu u Valjevu da na izbornoj listi ove stranke nema Rusa.

RUSKA STRANKA

Izvor: https://www.ruskastranka.rs/

“Istine radi, mi nismo Rusi, nego Srbi pravoslavne vere i građani grada Valjeva koji zastupaju interese Ruske stranke, uredno registrovane stranke u Srbiji. Mi nemamo ništa protiv što u Srpskoj naprednoj stranci nisu samo Srbi, što su u PUPS-u samo penzioneri, u Svanuću samo oni koji gledaju ka istoku gde sviće i gde se sunce rađa, u Zelenima samo oni koji sade drveće i ostalo bilje, u Ekološkim samo oni koji čiste životnu sredinu, ne bacaju papiriće i prljaju okolinu, u Demokratskoj gde nisu svi demokrate, a nekima je predsednik državljanin Francuske. Smatramo da u demokratskoj državi svi imaju pravo da biraju i budu birani, a Srbija je demokratska država”, komentar je Ruske stranke na prigovor da na listi nema Rusa.

Kako se navodi u saopštenju, njihova lista sastavljena je od mladih ljudi, prvenstveno okrenuti Pravoslavnoj veri, otadžbini, porodici, tradiciji i bratskoj Rusiji.

“Mi ne tražimo podršku od građana našeg grada koji ta načela ne poštuju i od onih koji zagovaraju da naša deca svoje roditelje ne zovu tata i mama, već roditelj jedan i dva. Od takvih nam podrška nije potrebna, niti je mi njima pružamo. Obećavamo da će naši odbornici davati i podržavati svaki predlog koji će građanima omogućiti da bolje žive, u čistom i mirnom Valjevu”, navodi se u saopštenju Ruske stranke.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply