Sa gostima iz “Dveri” o položaju porodice u savremenom društvu

Položaj porodice u savremenom društvu tema je večerašnje tribine “Razgovori pod lipom”, koja na platou ispred stare železničke stanice počinje u 20 časova. Gosti ove tribine u organizaciji “1 od 5 miliona” biće Ivan Kostić, potpredsednik Dveri i Radoš Pejović, član predsedništva Dveri.

Kako se navodi u najavi za večerašnje “Razgovore pod lipom”, gosti tribine govoriće o tome da li je ova vlast svesna problema i sposobna da ponudi sistemska rešenja, donese neophodne zakone, kažnjava nasilje, menja kolektivnu svest, pruža pravovremenu i adekvatnu podršku socijalno ugroženim, označi zanemarene i zlostavljane i osnaži porodicu?

“Ratovi devedesetih, inflacija ekonomska propast države, gubitak posla i egzisticiona neizvesnost velikog broja građana kao i urušavanje sistemskih vrednosti i razaranje institucija uzroci su krize porodice. Borba za preživljavanje najvećeg broja porodica na javnoj sceni i borba za bolje društveno pozicioniranje i bogaćenje na drugoj strani socjalno raslojenog srpskog društva osnovni su razlog otuđenosti unutar porodice, zanemarivanje vaspitne uloge roditelja, odsustvo emocionalne podrške deci, starima i bolesnima i sve učestalije pojave nasilja i zlostavljanja”, ukazuju iz organizacije “1 od 5 miliona” u pozivu za tribinu.

 

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.