Sa gostima iz “Dveri” o položaju porodice u savremenom društvu

Položaj porodice u savremenom društvu tema je večerašnje tribine “Razgovori pod lipom”, koja na platou ispred stare železničke stanice počinje u 20 časova. Gosti ove tribine u organizaciji “1 od 5 miliona” biće Ivan Kostić, potpredsednik Dveri i Radoš Pejović, član predsedništva Dveri.

Kako se navodi u najavi za večerašnje “Razgovore pod lipom”, gosti tribine govoriće o tome da li je ova vlast svesna problema i sposobna da ponudi sistemska rešenja, donese neophodne zakone, kažnjava nasilje, menja kolektivnu svest, pruža pravovremenu i adekvatnu podršku socijalno ugroženim, označi zanemarene i zlostavljane i osnaži porodicu?

“Ratovi devedesetih, inflacija ekonomska propast države, gubitak posla i egzisticiona neizvesnost velikog broja građana kao i urušavanje sistemskih vrednosti i razaranje institucija uzroci su krize porodice. Borba za preživljavanje najvećeg broja porodica na javnoj sceni i borba za bolje društveno pozicioniranje i bogaćenje na drugoj strani socjalno raslojenog srpskog društva osnovni su razlog otuđenosti unutar porodice, zanemarivanje vaspitne uloge roditelja, odsustvo emocionalne podrške deci, starima i bolesnima i sve učestalije pojave nasilja i zlostavljanja”, ukazuju iz organizacije “1 od 5 miliona” u pozivu za tribinu.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.