Sadnja drveća u Šestoj školi – Lepo za okolinu i korisno u borbi protiv aerozagađenja

U okiru projekta “Srbija sadi”, Grad Valjevo obezbedio je 100 sadnica za OŠ “Milovan Glišić”, koje su  posađene u krugu ove škole u Brđanima. Donirajući 30 sadnica, ovoj akciji sadnje zimzelenog i listopadnog drveća pridružili su se članovi Rotary kluba Valjevo.

Sadnice-Sesta-skola-4

Akcija sadnje drveća u OŠ “Milovan Glišić” / Foto: Slobodan Ćirić

Nastavnici Šeste škole u akciju su uključili đake koji pohađaju sekciju “Čuvari prirode”, kao i druge učenike škole koji brinu o ekologiji. Uz pomoć radnika valjevske firme “Mičelini”, predstavnika Gradske uprave i valjevskih rotarijanaca, oplemenjen je prostor dvorišta škole sa desetinama novih sadica, uz poruku da je u delu grada sa prekomernim aerozagađenjem svako drvo važno.

“U akciji pošumljavanja Grad je izabrao prostor naše škole kao jednu od lokacija za sadnju. Rotari klub Valjevo, već tradicionalno, povodom godišnjice svog osnivanja, ovde sadi drveće i svima smo veoma zahvalni zbog toga. Imajući u vidu stepen aerozagađenja Valjeva, sadnja svakog drveta je značajna, posebno u školskom dvorištu, čijim ozelenjavanjem se doprinosi borbi za čistiji vazduh, ali i učenicima čini prijatnijim boravak u školi”, kazala je direktorka OŠ “Milovan Glišić” Nataša Badovinac.

Kao organizacija koja se trudi da svojim akcijama doprinosi poboljšanju uslova života ljudi u lokalnoj zajednici, Rotari klub Valjevo, svake godine krajem novebra meseca, povodom godišnjice osnivanja kluba, organizuje ili učestvuje u nekoj ekološkoj akciji. Sadnja drveća u krugu OŠ “Milovan Glišić” je za valjevke rotarijance treća po redu

“Nadam se da smo ovom i prethodnim akcijama doprineli da se zaokruži program sadnje u krugu Šeste škole i da smo doprineli da se oplemeni prostor za decu koja ovde uče. Ovo je mali korak i doprinos da se stvari kje se tiču rešavanja problema aerozagađenja u Valjevu pomere na bolje. Bilo bi dobro da svi kojima je stalo do ovog grada povuku slične poteze”, poručio je predstavnik Rotari kluba Valjevo David Maksimović.

M.P.M.

 

 

Vazduhograf-Valjevo-Aerozagadenje

“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva “

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.