Sala za primer najava nove titule boksera Metalca

Bokseri valjevskog Metalca konačno treniraju u nikad boljim uslovima, jer je završena rekonstrukcija bokserske sale, tri decenije već stare ruine. Radovi vredni oko 2,5 miliona dinara izvedeni su i privedeni kraju zahvaljujući ljubiteljima boksa i upravi kluba, koja je sa prošlogodišnjim osvajanjem titule šampiona države i oblačenjem bokserske sale komplet u novo ruho, ostvarila plan koji je stavila pred sebe kada je preuzela kormilo BK Metalac.

Na radost svih koji žele i rade da valjevski boks bude vraćen u svom gradu na mesto koje mu po ostvarenim rezultatima pripada, kao i onih koji ovaj sport žele da treniraju, juče je uz skromnu svečanost otvorena kompletno renovirana bokserska sala. Pored objekta u kojem je smeštena sala, a koji je potpuno rekonstruisan zajedno sa krovom i sada bezbedan za korišćenje, kompletno su renovirane i urađene svlačionice, ekonomat i kupatila. Treneri, bokseri i članovi uprave kluba ne kriju zadovoljstvo zbog svega ostvarenog u ringu u proteklom takmičarskom periodu, ali i onoga što je učinjeno za bolje uslove u kojima valjevski ring treba da živi i funkcioniše, uz naglašavanje da je to sve zahvaljujući jednom čoveku – Đorđu Milanoviću.

“Pre 9 meseci sam dao rok da će sala biti gotova, nismo tada uspeli, jer Grad nije imao previše sluha za Bokserski klub Metalac. Međutim, entuzijazmom članova uprave kluba, došli smo do toga da uradimo i renoviramo salu. Pored titule šampiona države, koju smo osvojili prošle godine, mislim da smo sa renoviranjem ove sale naš plan koji smo pred sebe postavili i realizovali. Ipak, najzaslužniji čovek za naše uspehe, kako za osvajanje šampionske titule, tako i za ovu salu, je Đorđe Milanović, koji je glavna motorna snaga ovog kluba”, istakao je Dragan Vićentić, predsednik BK Metalac.

Dragan Vićentić, predsednik BK Metalac u obraćanju novinarima

Đorđe Milanović, kao jedan od članove uprave kluba kaže da je rekonstrukcija bokserske sale započeta i završena uz pomoć ljudi dobre volje i koji vole boks, koji su izašli u susret u građevinskom materijalu i uplatama donacija na račun kluba.

“Ovo je lep dan za BK Metalac i sve one koji vole ovaj klub, koji ima toliko dugu tradiciju i gotovo je prvi klub iz Valjeva koji se okitio titulom šampiona države. Želim da se zahvalim svim ljudima koji su učestvovali u radu kluba, članovima uprave, jer bez njihove volje, želje i entuzijazma, mi ne bismo mogli ovo da ostvarimo. Ova deca, koja su polaznici Omladinske škole boksa, konačno imaju pristojne svlačionice, renovirana kupatila gde mogu da se istuširaju posle treninga, i to su neki osnovni uslovi. Nadam se da ćemo u narednom periodu moći mnogo više sredstava da izdvojimo iz budžeta Grada kada je u pitanju finansiranje sportskih klubova. Naravno, smatram da klub koji je osvojio titulu prvaka Srbije, treba da dobije više od 2 miliona dinara koliko je predviđeno sada”, rekao je Đorđe Milanović.

Đorđe Milanović, član uprave BK Metalac prilikom izjave za medije

On je kazao da je prioritet kluba omladinska škola boksa, jer je cilj da za par godina u prvom timu imaju boksere iz Valjeva.

“To je želja svih nas u klubu i svih Valjevaca koji vole ovaj klub i ovu plemenitu veštinu koja jača karakter. Videli ste i sami u prethodnom periodu da je boks možda jedan od najpopularnijih sportova u našem gradu”, rekao je Milanović.

Ljuba Milovanović daje instrukcije polazniku škole boksa

Kao neko ko je u bokserskoj sali proveo 16 godina, Ljuba Milovanović sad u ulozi trenera, ističe da je BK Metalac prvi put dobio pristojne uslove za rad i trening u sređenom objektu i prostorijama od kada je sala napravljena.

“Ovo je bila ruina, nije bilo kupatila, bokseri su se kupali bukvalno na jednoj cevi. Ovo je sad možda san snova. Može se u ovoj sali raditi i nešto napraviti. Promenjen je kadar, došla je nekolicina mlađih boksera i nadam se da ćemo nešto uraditi. Sad imamo uslove, potreban je rad i ako budemo imali podršku uprave kluba i od Grada, mislim da ćemo uspeti da napravimo od Metalca ono što je bio kada je Slobodan Lazić bio trener”, rekao je Milovanović, nekada uspešni bokser Metalca, koji sada svoje znanje u borbi sa rukavicama i iskustvo iz ringa prenosi mlađim generacijama.

Ljuba Milovanović sa polaznicima škole boksa prilikom treninga

Ljuba Milovanović kaže da u Valjevu trenira između 30 i 40 dečaka, kao i nekoliko devojčica i da u septembru kreću sa ozbiljnijim radom.

Potrebno je najmanje 3 godine da bismo napravili boksera koji može da boksuje za ekipu, ali ćemo mi to malo ubrzati. Ima talentovane dece. Valjevo je poznato po boksu, važno je da ima talenata i da ima interesovanja”, naglasioje Milovanović.

Bokserskom klubu Metalac želimo podjedanko uspešnu sezonu u državnom prvenstvu i da u renoviranoj sali u ring što pre zakorače neke nova valjevska imena koja će ponovo osvetlati obraz boksa na Kolubari kao što su to nekada radili Tomašević, Danić, Tadić, braća Gračanin, Bencun, Pavlović, Zimac i drugi.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.