Saopštenje DZ Valjevo: Pregledi pacijenata sa respiratornim infekcijama u ambulanti Novo Naselje

Dom zdravlja Valjevo obaveštava sugrađane da će se od utorka 17. marta pregledi pacijenata sa simptomima respiratornih infekcija: povišena telesna temperatura, kijavica, kašalj, problemi sa disanjem obavljati ISKLJUČIVO u ambulanti u Novom naselju (Trg vladike Nikolaja, pored Pošte, u blizini OŠ „Desanka Maksimović“ i crkve).

Uprava valjevskog Doma zdravlja ovu meru je uvela u skladu sa odlukom Ministarstva zdravlja da se pregledi građana sa ovim simptomima izdvoje iz centralnih objekata primarne zaštite u celoj Srbiji. Brojevi telefona ambulante u Novom Naselju za sve informacije i konsultacije su 014 239 798, 064 8321 967 i 064 8321 140.

Pacijenti sa svim drugim zdravstvenim problemima na preglede dolaze u centralnu zgradu Doma zdravlja (Železnička 12). To važi i za građane koji svoje kartone imaju u ambulanti u Novom naselju. Naravno, građani koji kartone imaju u ambulantama u Domu penzionera i na Petom puku, a nemaju simptome respiratornih infekcija, pregledaju se u tim zdravstvenim objektima.

Dom zdravlja Valjevo će i ubuduće redovno obaveštavati sugrađane o izmenama u funkcionisanju primarne zdravstvene zaštite u vreme vanrednog stanja proglašenog zbog opasnosti od širenja zaraze virusom KOVID-19.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

One comment

  1. Jedino na fiksni broj sam dobio nekoga koji mi je dao mobilni na 060 itd… koji je stalno zazuzet, tako da koliko god sam danas zvao nisam mogao dobiti nikakvu informaciju. Toliko o ažurnosti