Saopštenje GO DS Valjevo: Vidljiv vazduh i nevidljive mere protiv aerozagađenja

“U Valjevu je sve naopako. Umesto da vazduh bude nevidljiv, a mere protiv aerozagađenja vidljive i efikasne, kod nas u Valjevu se ovih dana vazduh vidi, a mere gradskih vlasti protiv aerozagađenja su nevidljive, jer ih i nema. Ono što je još strašnije od toga je što gradska vlast ni za 2020. godinu nije pripremila i podržala bilo kakve značajnije mere za smanjenje aerozagađenja. To se najbolje vidi iz izdvajanja koja su predviđena gradskim budžetom za 2020. godinu koja su nejasna i nedovoljna imajući u vidu veličinu problema koji imamo”, navodi se u saopštenju GO DS Valjevo.

Demokrate u saopštenju podsećaju javnost da je gradonačelnik Gvozdenović dugo negirao postojanje problema aerozagađenja što je “poseban nivo bezobzirnosti i bahatosti i pokazuje koliko ga zapravo zanimaju njegovi sugrađani i i njihovo zdravlje”.

“Neverovatno je koliko gradonačelnik Slobodan Gvozdenović izgleda nezainteresovano za rešavanje ovog, ali i mnogih drugih problema kojima naš grad obiluje. Da stvar bude još gora, on se ne libi da samog sebe hvali izmišljajući nekakve epohalne rezultate gradske vlasti koje niko sem njega i njegovog stranačkog epigona Mihaila Milutinovića ne vidi. Gde su ti rezultati, gradonačelniče? Zašto Vas i predsednik Vaše rođene stranke prilikom svakog susreta sa Vama javno proziva zbog nesposobnosti”, pitaju valjevske demokrate.

U saoptenju se još navodi da je svima već jasno da našem gradu nedostaju jasne politike na osnovu kojih se planiraju konkretne mere i aktivnosti, obezbeđuju potrebna sredstva za njihovu realizaciju i određuju jasni i precizni rokovi za završetak.

“Nema ih u borbi protiv aerozagađenja. Nema ih u privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mesta. Nema ih ni u drugim oblastima. Jedina konstanta u funkcionisanju gradske vlaste na čelu sa Slobodanom Gvozdenovićem, najnesposobnijim gradonačelnikom u istoriji našeg grada, jeste suludo trošenje novca građana Valjeva na besmislene proslave i manifestacije na kojima nema gostiju, nezakonito povećanje plate samom sebi i sumnjive javne nabavke. Jasno je da dok grad budu vodili naprednjaci i socijalisti predvođeni nesposobnim i bahatim Gvozdenovićem Valjevo neće imati jasne politike i konkretne rezultate. Od Gvozdenovića se više ništa ne može očekivati i tražiti, jer je njegova politička karijera očigledno gotova. Problem aerozagađenja sa kojim se Valjevo suočava je toliko veliki da bi jedan ozbiljan gradonačelnik i gradska vlast sve svoje snage morali da usmere na njegovo rešavanje. Ovaj, ali i svi drugi problemi koje naš grad ima, moraće izgleda da sačekaju vreme kada naprednjaci i socijalisti više ne budu na vlasti, jer su i jedni i drugi pokazali koliko žele i umeju da ih reše”, piše u saopštenju za javnost Gradskog odbora Demokratske stranke u Valjevu.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.