Saopštenje GrO SNS Valjevo: “Otvoreno nasilje predstavnika SPS u Valjevu”

Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo oglasio se povodom saopštenja za javnost odborničke grupe SPS-JS. 

SNS
“Popularisanje bilo kog oblika nasilja ne samo da ni zakonom nije dozvoljeno, već pre svega nije ni moralno ni ljudski. Istovremeno korišćenje nasilja kao prilike za samopromociju i u političke svrhe, jadan je i kukavički čin ljudi bez karaktera, koji nisu u stanju da problem koji postoji u svakom društvu, pa i u našem i sa kojim se država bori kroz institucionalne okvire, razumeju i osude.

Pokušaj Socijalističke partije Srbije i šefa njihove odborničke grupe Đorđa Pavlovića da nasilje pripiše najvećoj grupi građana i jednoj političkoj stranci nečovečan je čin, koji više govori o onom ko je saopštenje izdao, nego ono o čemu je nesrećni govornik govorio.

Ovo nije prvi put da odbornik Pavlović koristi svoju političku poziciju za napade na načelnicu ŠU dr Zoricu Jocić. Pavlović koji očito veruje da papir trpi sve, poslednjim saopštenjem nedvosmisleno je pokazao mizoginiju koju neuspelo pokušava da sakrije iza floskula, koje je negde usput pročitao.

Gradski odbor Srpske napredne stranke najoštrije osuđuje mizogene napade od strane šefa odborničke grupe SPS-a Đorđa Pavlovića na, pre svega ženu i majku, a potom i načelnicu ŠU Valjevo dr Zoricu Jocić.
Shodno činjenici da se približavaju izbori za Mesne zajednice, u pokušaju da se preporuči građanima, Pavlović poslednjim saopštenjem ne samo da je za samopromociju izabrao pogrešnu temu, već je potpuno promašio metu, a sve u očajničkom pokušaju da sakrije da su on i njegova odbornička grupa glasali za sve dobitnike nagrade grada Valjeva, o čemu svedoče snimci Skupštinske sednice i da ni jednog trenutka nisu preuzeli odgovornost za svoje postupke.

Nasuprot mržnji koju Pavlović pokušava da poseje, stoje neoborive činjenice koje govore da je u Vladi koju je formirala SNS 2020. godine, predsednica Vlade žena, a čak deset žena ministarki. Predsednica Skupštine grada Valjeva je žena, gradski pravobranilac, brojne načelnice u Gradskoj upravi, direktorke ustanova i javnih preduzeća su žene.

To dovoljno govori o poštovanju i stavu naše partije. Uvažavanje i poštovanje, vrednovanje rada i zalaganja su merila Srpske napredne stranke, a ne mizoginija, zloupotreba i nečovečnost, kakvu propagira član SPS-a Pavlović, dok prebrojava prazne odborničke klupe koje su do juče popunjavali njegovi partijski drugovi.

Gospodine Pavloviću, ma šta da su vas partijski komesari naučili i ma čemu da ste skloni, ne zaboravite da se izbori ne dobijaju mizoginijom i mržnjom koju pokazujete. Umesto što kinjite i napadate ženu, pokušajte sledeći put sa nekom visprenijom idejom, koja Vam može pomoći da bar u jednoj MZ nekoga i ubedite da uopšte znate šta radite. Svi su izgledi da ne znate!

* Mizoginija je pojam koji predstavlja sinonim za tzv. „muški seksizam“, odnosno omalovažavanje i mržnju muškarca prema ženama (ili devojčicama), na osnovu predrasuda.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo”

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.