Koliko često čujete da neko radi u istoj firmi ili kompaniji duže od decenije? Slavica Ristivojević je jedna od retkih koja se može pohvaliti radom više od trinaest godina u jednoj firmi. Ona je dugogodišnji radnik Gorenje fabrike u Valjevu, a nedavno je njen trud i zalaganje obeležen posebnim poklonom.

Zahvaljujući kvalitetnom radu, u postrojenju u Valjevu je u maju proizveden jubilarni sedmomilioniti frižider. Proizvodi sa ovakvom simbolikom se tradicionalno uručuju zaposlenim kolegama u valjevskoj fabrici. Kako bi iskazali zahvalnost Slavici koja u fabrici radi od njenog otvaranja u Valjevu 2006. godine, njene kolege u Gorenju uručile su joj ovaj poseban aparat.

»Iako jubilaran, sedmomilioniti frižider, za mene je više nego simboličan. Mojoj porodici i meni olakašaće brigu o kući i ulepšati porodični dom za dugi period pred nama. Jako sam srećna što su me baš moje kolege i najbliži saradnici izabrali za ovu nagradu, jer sa njima svakog dana delim mnogo više od zajedničkog posla, što potvrđuju i trenuci kao što je ovaj.« izjavila je Slavica Ristivojević prilikom svečanog uručenja.

Gorenje Valjevo

O uspehu kompanije Gorenje osim proizvodnih rezultata svedoče i ambiciozni planovi koji će doneti i novih 1000 radnih mesta pored trenutnih nešto više od 1600 zaposlenih. Pored preseljenja poslednje linije ugradnih frižidera iz Velenja, čime je valjevska fabrika postala centar za rashladnu tehnike Hisense Grupe u Evropi, uz planirano proširenje kapaciteta za 750.000 uređaja godišnje, sva je prilika da se neće dugo čekati na proslavu osmomilionitog Gorenje frižidera.