Sednica Štaba za vanredne situacije grada Valjeva 27. april

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je na sednici održanoj u ponedeljak, 27. aprila 2020. godine, doneo sledeće zaključke:

Sednica Štaba za vanredne situacije grada

1. Za vreme trajanja vanrednog stanja, u dane kada je penzionerima dozvoljeno kretanje na javnim mestima, odnosno van stanova, prostorija i objekata za stanovanje u stambenim zgradama i izvan domaćinstava (okućnica), radi kupovine namirnica određuje se radno vreme pijaca od 06,00 do 13,00 časova.

2. Od 04. maja 2020. godine JKP “Vidrak” Valjevo nastaviće sa naplatom parkiranja na opštim parkiralištima.

3. NALAŽE SE Gradskoj upravi grada Valjeva da, u skladu sa Zaključkom br. 112-489/1/20-04/1 od 08.04.2020. godine i računima dostavljenim od korisnika sredstava, sa namenskog podračuna otvorenog kod Uprave za trezor u cilju prikupljanja novčane pomoći tokom trajanja vanrednog stanja, prenese sledeća sredstva:
– Domu zdravlja Valjevo za nabavku zaštitne opreme, rukavica – iznos od 43.200,00 dinara.

4. PREPORUČUJE SE JKP “Polet” Valjevo da u mesecu aprilu 2020. godine:
– ne naplaćuje zakup tezgi i kvantaškog prostora na pijacama,
– ne naplaćuje zakup objekata i poslovnog prostora u vlasništvu, koji ne rade po Odluci Vlade Republike Srbije i
– umanje zakupninu za iznos od 30%, od važećeg cenovnika, ostalim poslovnim objektima u vlasništvu.

5. NALAŽE SE Stručno-operativnom timu za epidemije da svoje predloge i zaključke dostavlja Načelniku štaba za vanredne situacije grada Valjeva koji će zajedno sa Komandantom Štaba za vanredne situacije grada Valjeva i Gradskom upravom grada Valjeva pripremati za sednicu Štaba.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.