Sednica Štaba za vanredne situacije grada Valjeva

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je, na danas održanoj sednici, doneo sledeću naredbu:

NALAŽE SE:

1. Gradskoj upravi da izradi Plan prve i medicinske pomoći grada Valjeva

2. Gradskoj upravi da izradi Plan asanacije grada Valjeva

3. Javnim preduzećima i ostalim angažovanim subjektima grada Valjeva da o sprovedenim aktivnostima dnevno izveštavaju Štab za vanredne situacije grada Valjeva.

4. Gradskoj upravi grada Valjeva da obezbedi pomoć u zaštitnim sredstvima i paketima hrane za Udruženje za pomoć deci sa posebnim potrebama „Naši snovi“, Društvu za cerebralnu paralizu „Valjevo“ i Udruženju roditelja dece, omladine i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zagrljaj“ Valjevo prema zahtevima koje su dostavili.

5. Upravnicima zgrada i stanarima da se organizuju u pojačanim merama čišćenja zgrada

6. Da se dezifekciona sredstva na bazi alkohola daju porodicama gde se nalaze lica u izolaciji i samoizolaciji

7. Da se hlorni preparati u određenim koncentracijama koriste za ulice, trgove i javne površine, kao i za unutrašnje prostore u zgradama, domaćinstvima i javnim ustanovama, gde je to moguće. Gde nije moguće, koristiće se preparati na bazi alkohola.

8. Nalaže se Odeljenju za finansije Gradske uprave Valjeva da otvori namenski podračun kod Uprave za trezor radi prikupljanja novčane pomoći tokom trajanja vanrednog stanja. Sredstva će se koristiti na osnovu zaključaka Štaba.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

One comment

  1. Delija iz Valjeva

    E teško nama sa ovakvim gradonačelnikom.Doktor koji virus zove KONRAD 19!!!!!