Segmenti osmog festivala u organizaciji “ART grupe AKT” – Umetnički izraz koji povezuje i zbližava

U okviru umetničke večeri „ART grupe AKT” iz Valjeva početkom ove nedelje Holu Centra za kulturu otvorena je likovna izložba odabranih radova sa desetog, jubilarnog saziva likovne kolonije „Eho rubovi” koja je održana u Valjevu, a na kojoj su prikazani izabrani radovi umetnika iz našeg grada, ali i drugih gradova Srbije, kao i umetnika iz inostranstva, Salajdona Mamatkulova iz Uzbekistana i Umberta Ortege iz Meksika.

interkulturalni dijalog

Foto: Milan Marković

„Ovo je jedan od segmenata 8. festivala „Interkulturalni dijalog kroz srpski i međunarodni umetnički izraz” sa kojim smo konkurisali kod Grada. Ove godine smo festival podelili u nekoliko segmenata, a ovo je jedna od etapa. Od sredstava dobijenih od Grada, svega 30.000 dinara, mi smo nabavili samo platna za ovu koloniju, tako da smo takoreći bez ičega održali koloniju, a bilo je besmisleno prekidati tradiciju koja se održava deceniju. Ove godine smo hteli da kada je reč o autorima iz našeg grada akcenat stavimo na mladu Nikolinu Jakovljević i da skrenemo pažnju na njen rad koji je izuzetno kvalitetan. U drugom delu večeri imali smo promociju knjige izabrane haiku poezije „Otisak prsta” jedne od najboljih haiku pesnikinja Evrope Nine Kovačić iz Zagreba” koju je vodila naša sugrađanka Jovanka Božić, i sama autorka haiku poezije. Za objavljivanje knjige Nine Kovačić odlučili smo se pre svega jer smo smatrali da je to nešto izuzetno kvalitetno i nešto što zaslužuje da bude predstavljeno široj javnosti”, naveo je osnivač kolonije „Eho rubovi” i autor izložbe Dejan Bogojević, koji je priredio i knjigu „Otisak prsta”, a koju je objavilo Udruženje „ART grupa AKT” iz Valjeva. U programu promocije knjige, pored autorke, učestvovali su i haiku pesnici iz Valjeva.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.